Cornulete cu ou. Ingrediente pentru aluat:
- 4 oua;
- 15 grame de amidon de cartofi;
- 30 grame de smantana fermentata;
- un praf de sare.
- un praf de turmeric(optional).
Cornulete cu ou. Ingrediente pentru umplutura:
- o branza topita/ circa 90 grame;
- 150 grame de cascaval tare;
- un ardei gras;
- 2 catei de usturoi;
- marar, dupa gust;
- maioneza, dupa gust.
Cornulete cu ou. Mod de preparare:
- prepara aluatul. Sparge ouale intr-un castron adanc. Adauga smantana fermentata, amidonul de cartofi si sarea. Omogenizeaza amestecul cu ajutorul unui tel. Adauga un praf d eturmeric, doar daca vrei sa obtii o culoare mai intensa;
- prajeste clatite din amestecul obtinut, turnand cate un polonic in tigaia incinsa si unsa cu ulei vegetal(din aceasta cantitate ies 4 clatite);
- toaca mararul;
- da usturoiul prin presa;
- taie ardeiul in cubulete mici;
- prepara umplutura. Amesteca branza topita (congelata), cascavalul ras, ardeiul taiat, mararul tocat, usturoiul trecut prin presa, sarea si maioneza;
- imparte umplutura in patru parti relativ egale;
- unge fiecare clatita cu umplutura;
- taie fiecare clatita in opt parti relativ egale si ruleaza-le in forma de cornulete. Gata!
Spor la treaba si pofta buna!
Citeste si: Cum sa prepari CORNULETE cu SMANTANA