Cornulete cu nuca. Ingrediente pentru aluat:
- 3 cani de faina;
- o cana de untura de porc(ar fi ideal sa ai de casa);
- o cana de smantana(vei folosi o cana de 250 ml pentru toate ingredientele pentru aluat);
- un ou;
- un pliculet de praf de copt;
- o nuca de drojdie proaspata;
- o lingura de zahar;
- 50 mililitri de lapte caldut;
- coaja de lamaie;
- un varf de cutit de sare.
Cornulete cu nuca. Ingrediente pentru umplutura:
- 500 grame de nuca macinata;
- 150 grame de zahar;
- scortisoara, optional;
- o jumatate de borcan de 400 ml dulceata acrisoara (prune, visine, coacaze etc);
- 300 grame de zahar pudra (pentru pudrat).
Cornulete cu nuca. Mod de preparare:
- amesteca ingredientele pentru umplutura. Umplutura trebuie sa fie usor lipicioasa de la dulceata, adica atunci cand o strangi in pumn sa ramana legata;
- dizolva drojdia in laptele caldut impreuna cu zaharul si lasa amestecul cam un sfert de ora in loc caldut;
- pune faina si untura intr-un castron suficient de mare si incepi sa freci amestecul cu palmele pana obtii o compozitie faramicioasa, ce seamana cu pesmetul;
- adauga restul ingredientelor, inclusiv maiaua din drojdie si framanta pana aluatul nu se mai lipeste de mana;
- acopera aluatul cu un prosop si lasa-l sa creasca timp de 60 minute;
- imparte aluatul in bucati mari(aproximativ cat pumnul);
- intinde fiecare bucata pe masa de lucru data cu faina pana obtii foi subtiri;
- taie fiecare foaie in 8 bucati cu un cutit/rola de patiserie;
- pune pe fiecare triunghi obtinut cate o lingurita de umplutura;
- ruleaza triunghiul dinspre capatul lat spre varf;
- pune cornuletele in tava neunsa / in tava acoperita cu hartie de copt;
- da tava in cuptorul preincalzit la 180 grade Celsius, pentru jumatate de ora(cornuletele sunt gata cand devin rumene la suprafata).
- la final, da cornuletele fierbinti prin zahar pudra.
Spor la treaba si pofta buna!
Citeste si: Cum sa prepari cornulete cu crema de ciocolata