Astazi, iti prezentam o reteta ideala pentru o perioada de post: chiftelultele cu naut si legume.
Ingrediente:
- 400 grame de naut fiert;
- o ceapa uscata;
- o legatura de ceapa verde;
- un ardei rosu;
- 100 grame de porumb fiert;
- 200 grame de ciuperci proaspete;
- o legatura de patrunjel verde
- 3/4 catei de usturoi;
- ulei de masline;
- 100 grame de pesmet de casa cu condimente;
- cateva linguri malai;
- sare, dupa gust.
Mod de preparare:
- curata si spala ceapa, ardeiul, usturoiul, apoi toaca-le marunt.
- spala patrunjelul si toaca-l marunt.
- spala si feliaza ciupercile.
- mixeaza nautul cu blenderul, adaugand putin ulei de masline si sare.
- pune nautul intr-un castron.
- adauga ceapa, ciupercile si ardeiul.
- adauga porumbul scurs.
- foloseste o lingura pentru a amesteca.
- presara sare.
- adauga pesmetul si patrunjelul.
- amesteca, din nou, pana obtii o compozitie densa.
- porneste cuptorul,
- pregateste o tava cu hartie de copt.
- ia, cu o lingura, din compozitie si formeaza chiftele de marime medie.
- da chiftelele prin malai si apoi aseaza-le in tava.
- dupa ce le-ai format pe toate, stropeste-le cu un pic de ulei de masline, presara un praf de sare si pune-le la copt,in cuptor, la foc mediu, timp de 40 minute, pana se rumenesc.
- scoate chiftelele din cuptor, lasa-le sa se raceasca, apoi pune-le cu atentie pe un platou.
Pofta buna!