Ardei

Lista articolelor despre ardei pe AflaCum.ro

Articole despre ardei

Citeste cele mai noi articole despre ardei publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre ardei, pe AflaCum.ro!

O gospodina veritabila nu concepe sa nu prepare bulion in sezonul cald. Pare o munca migaloasa, care necesita mult timp, insa nu e deloc asa, daca esti o persoana organizata. Exista o metoda prin care, in jumatate de ora, poti obtine cel mai bun bulion!

Ai nevoie de:

- rosii bine coapte si sanatoase(daca ai posibilitati, foloseste rosii de gradina).

Iti plac ardeii copti, dar te ia durerea de cap cand te gandesti ca trebuie sa ii pregatesti? Avem o solutie simpla pentru tine. Poti decoji si coace ardeii foarte rapid si fara fum.

Ce trebuie sa faci:

- pune folie de aluminiu pe o tava de copt. Imbraca inclusiv marginile tavii.

Ardeii din gradina ta superba, fie ca sunt grasi, iuti sau kapia, nu sunt ocoliti de bolile care dau tarcoale culturilor la fiecare pas. Asa ca trebuie sa stii la ce sa te astepti si sa actionezi pentru a reduce pierderile.

Iata lista de boli care pot afecta cultura de ardei:

1. Mana(Phytophthora Blight). Mana poate ataca intreaga structura a ardeiului. Primele semne apar pe frunzele plantei. Sunt niste pete verde-galbui care mai apoi se brunifica. Pe fructe, vor aparea pete umede si moi, de culoare bruna. Cantitatile prea mari de apa(precipitatii) si temperaturile moderate favorizeaza aparitia manei.

In perioadele de post, trebuie sa acorzi o atentie sporita alimentatiei, deoarece consumul deficitar al unor substante esentiale pentru corp iti poate provoca probleme de sanatate. Incearca sa mananci cat mai diversificat, chiar daca din meniul tau au disparut carnea, branza si ouale.

Astazi, iti prezentam o reteta ideala pentru o perioada de post: chiftelultele cu naut si legume.

Ingrediente:

Ardeii verzi sunt umpluti vara cu orez sau carne si dati la cuptor. Iarna ei pot fi folositi la conserve si umpluti cu legume radacinoase.

Pentru umplere se folosesc ardei grasi de culoare verde, de marime potrivita. Se inlatura semintele si coditele, apoi se oparesc cu apa fierbinte pentru a se inmuia.

Ardeii opariti se racesc in apa rece. Se umplu cu tocatura si se asaza in borcane, iar la final se acopera cu sos de bulion.

Bulionul se poate obtine atat din rosii, cat si din ardei grasi sau din gogosari. Ardeii dulci si rosii sunt un concentrat natural de vitamine (A si C), de aceea pot fi folositi iarna la diferite mancaruri, atunci cand in comert nu mai gasim ardei proaspeti de gradina.

Din punct de vedere nutritiv, ardeii rosii contin vitamina C in cantitate de 5-6 ori mai mult decat lamaile. Bulionul de ardei grasi sau de gogosari rosii se obtine din legume proaspete si sanatoase.

Mod de preparare:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

O reteta delicioasa, rapida si satioasa este omleta la cuptor cu bacon, ceapa verde, branza, ardei si...
O mancare de legume consistenta este cobinatia reusita de vinete cu rosii si ardei. Aceasta mancare de...
Pentru ca ardeiul este leguma care predomina in aceasta reteta de post, acest orez cu legume poate...
Cu orez se pot umple dovlecei, rosii, varza, dar si ardei. Iata o reteta de post cu...
O reteta gatita in special vara sunt ardeii umpluti cu carne sau cu orez. Alte legume umplute...
Un pilaf de post gustos are la baza orez si legume. Iata cum se obtine pilaful cu...