Ingrediente:
- 1 kilogram de salau;
- un morcov;
- un patrunjel radacina;
- o ceapa;
- 4 cartofi;
- 2 oua;
- o lingura de smantina;
- unt;
- o lingurita faina;
- patrunjel tocat;
- sare;
- zeama de lamaie;
- sfecla rosie.
Mod de preparare:
- curata, spala si pune la fiert pestele, impreuna cu morcovul, ceapa si patrunjelul.
- cand e fiert, lasa-l sa se raceasca putin in zeama, apoi scoate-l si curata-l de oase.
- asaza pestele pe o farfurie si stropeste-l cu zeama de lamaie.
- scoate zarzavatul din zeama in care a fiert pestele
- in aceeasi zeama pune la fiert cartofii.
- dupa ce fierb, taie cartofii cuburi.
- prajeste intr-o cratita untul cu faina si stinge amestecul cu o ceasca de zeama de peste.
- lasa amestecul sa mai dea in cateva clocote, amestecand pentru a se evita formarea cocoloaselor, apoi adauga galbenusurile frecate cu smantana.
-trage cratita de pe foc, pune in ea cartofii taiati cuburi, sarea si amesteca.
- toarna, apoi, amestecul peste salau, iar deasupra pune putin patrunjel tocat.
- in jurul pestelui, asaza sfecla rosie fiarta si tinuta in otet.
Pofta buna!