Cum sa mananci in weekend. 3 retete pe baza de OUA

Cum sa mananci in weekend. 3 retete pe baza de OUA

Ouale sunt consumate, in general, ca mic dejun. La fel de bine, insa, ele pot fi incluse in masa de pranz sau la cina. Astazi, iti prezentam 3 retete speciale pe baza de oua, numai bune pentru o zi linistita de weekend.

1. Sandwich crocant

Ingrediente:

- 2 oua;

- 4 felii de paine de grau;

- 50 grame de unt;

- 4 felii de cascaval;

- 2 felii de sunca;

- 2 frunze de salata;

- sare, dupa gust;

- piper, dupa gust.

Mod de preparare:

- unge feliile de paine cu unt si prajeste-le la grill pana devin aurii.

- pastreaza doua felii la foc. pe celelalte, pune-le deoparte.

- adauga pe feliile ramase la foc adauga feliile de cascaval si acopera gratarul.

- tine-le la foc pana cand cascavalul incepe sa se topeasca.

- pune si sunca si frunza de salata.

- adauga si cealalte felii de cascaval si felia de paine deasupra.

- pune capacul si tine la foc inca 30 secunde.

- pregateste oul ochi in forma dorita, apoi plaseaza-l deasupra sandwich-ului.

2. Oua coapte cu carnaciori si rosii cherry

Ingrediente:

- 100 grame de carnaciori afumati;

- 7 felii de bacon;

- 4 oua;

- 10 rosii cherry (jumatati);

- o lingurita de oregano;

- ulei de masline;

- sare, dupa gust;

- piper, dupa gust.

Mod de preparare:

- preincalzeste cuptorul la 200 grade.

- unge tava de copt cu unt si pune carnaciorii si feliile de bacon.

- gateste aproximativ 10 minute.

- scoate tava din cuptor, rearanjeaza carnaciorii si baconul pentru a face loc pentru 4 oua.

- sparge ouale cu atentie, pentru a nu distruge galbenusul, adauga rosiile cherry, presara oregano, sare si piper.

- tine la cuptor pana cand ouale sunt gata asa cum vrei.

3. Muffins cu oua

Ingrediente:

- 15 oua;

- 250 grame de cascaval ras;

- 70 grame de ceapa verde;

- 200 grame de legume dupa gust (rosie, ardei gras, conopida etc);

- 200 g sunca, carnaciori sau carne fiarta;

- ulei de masline;

- sare, dupa gust;

- piper. dupa gust.

Mod de preparare:

- preincalzeste cuptorul la 200 grade.

- unge formele de briose din silicon cu ulei de masline.

- taie legumele si caleste-le pana devin aurii.

- taie carnea cubulete.

- pune un rand de carne pe fundul formelor, adauga legumele sotate, cascavalul ras si ceapa verde.

- spatiul pentru briose ar trebui sa fie plin 2/3.

- bate ouale cu furculita, condimenteaza dupa gust si toarna mixtura in fiecare forma.

- poti amesteca usor continutul cu furculita.

- da la cuptor pentru un sfert de ora. Briosele ar trebui sa se ridice si sa aiba o culoare aurie.

Pofta buna!

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Arunci cojile de oua? Nu o mai face, mai ales daca locuiesti intr-o zona rurala, in care...
Ouale se afla pe lista de alimente preferate ale romanilor, datorita gustului, dar si proprietatilor benefice pentru...
Papara sau ratota cu carnat reprezinta un mic dejun consistent, gustos si usor de facut. Iti poate...