Ingrediente pentru o portie:
- 150/200 grame de carnat afumat(daca ai de casa, cu atat mai bine);
- 2 ardei mici;
- 2 oua mari sau 3 oua medii;
- 2 linguri de ulei;
- 2 linguri de patrunjel verde tocat;
- 4 linguri de lapte;
- sare, dupa gust;
- piper, dupa gust.
Mod de preparare:
- scoate ouale din frigider cu o ora inainte de preparare. Astfel ajung la temperatura camereie si se bat mai bine.
- spala ardeii si curata-i de seminte.
- taie ardeii rondele.
- scoate carnatul din membrana si rupe-l bucatele mici.
- infierbanta uleiul intr-o tigaie neaderenta.
- imprastie carnatul si rondelele de ardei in tigaie.
- bate ouale bine cu sarea, laptele si patrunjelul tocat.
- toarna compozitia cu ou in tigaie si ia-o de pe foc.
- cu o spatula de lemn sau de silicon (pentru a nu zgaria tigaia) ], impinge preparatul dintr-o parte a tigaii intr-alta, pentru a nu se inchega oul prea mult. Daca doresti ca papara sa fie mai legata, mai pune-o pe foc.
- pune piper dupa gust si serveste ratota calda cu legumele preferate sau cu castraveti murati.
Pofta buna!