Ingrediente ( pentru 2 portii):
- o legatura de patrunjel;
- unt;
- 250 grame de ciuperci;
- un catel de usturoi, zdrobit;
- 2 felii groase de paine;
- piper;
- sare.
Mod de preparare:
- curatati ciupercile, clatindu-le cu apa rece ( fara a le scufunda, pentru a nu deveni apoase) sau doar stergandu-le, in functie de preferinta.
- taiati ciupercile in 4 sau in cubulete medii. Daca folositi ciuperci mici, le puteti lasa intregi.
- adaugati o cantitate generoasa de unt intr-o tigaie, pentru a imbraca ciupercile, in timpul prepararii.
- topiti untul, adaugati ciupercile si aveti grija ca aceastea sa fie imbracate in unt.
- prajiti painea, in timp ce preparati ciupercile.
- gatiti ciupercile, pana devin aramii, amestecand frecvent si la final adaugati usturoiul zdrobit si patrunjelul maruntit.
- asezonati cu sare si piper, dupa gust.
- amestecati ciupercile si continuati sa le gatiti, pana devin maronii si se inmoaie.
- ungeti feliile de paine prajita cu putin unt.
- adaugati ciupercile si gustarea este gata.
Pofta buna!