Cum se prepara painea prajita cu ciuperci

Cum se prepara painea prajita cu ciuperci

Painea prajita cu ciuperci este o gustare tipic frantuzeasca, care poate fi savurata in orice moment al zilei, fiind usor de preparat, dupa cum urmeaza:

Ingrediente ( pentru 2 portii):

- o legatura de patrunjel;

- unt;

- 250 grame de ciuperci;

- un catel de usturoi, zdrobit;

- 2 felii groase de paine;

- piper;

- sare.

Mod de preparare:

- curatati ciupercile, clatindu-le cu apa rece ( fara a le scufunda, pentru a nu deveni apoase) sau doar stergandu-le, in functie de preferinta.

- taiati ciupercile in 4 sau in cubulete medii. Daca folositi ciuperci mici, le puteti lasa intregi.

- adaugati o cantitate generoasa de unt intr-o tigaie, pentru a imbraca ciupercile, in timpul prepararii.

- topiti untul, adaugati ciupercile si aveti grija ca aceastea sa fie imbracate in unt.

- prajiti painea, in timp ce preparati ciupercile.

- gatiti ciupercile, pana devin aramii, amestecand frecvent si la final adaugati usturoiul zdrobit si patrunjelul maruntit.

- asezonati cu sare si piper, dupa gust.

- amestecati ciupercile si continuati sa le gatiti, pana devin maronii si se inmoaie.

- ungeti feliile de paine prajita cu putin unt.

- adaugati ciupercile si gustarea este gata.

Pofta buna!

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Iti place painea de casa? O prepari frecvent in propria bucatarie? Daca raspunsul este da, iti prezentam...
Vrei un mic dejun aparte, facut rpaid si fara mari batai de cap! Daca da, propunerea noastra...
Poti face paine la cuptorul cu microunde! Nu glumim! Sigur ca nu vei folosi aceleasi ingrediente precum...