Cum sa faci chifle

Cum sa faci chifle

Mananci aproape in fiecare dimineata macar un sandvis la micul dejun? Atunci vei adora aceasta retete de chifle. Painicile se fac repede, deci le poti pregati oricand doresti. Ia o foaie si un pix si noteaza!

Chifle de casa. Ingrediente:

- 500 grame de faina;

- 20 grame de drojdie proaspata / 7 grame de drojdie uscata;

- 60 grame de zahar/3 linguri;

- 7 grame de sare / o jumatate de lingura;

- 250 mililitri de apa;

- 60 mililitri de ulei vegetal de floarea-soarelui ;

- un ou;

- o lingurita de zahar;

- o lingurita de ulei vegetal pentru ungerea chiflelor;

- seminte de susan.

Chifle de casa. Mod de preparare:

- dilueaza drojdia in apa calda;

- adauga sarea, zaharul si uleiul vegetal;

- adauga faina cernuta si framanta aluatul cu mainile sau cu robotul de bucatarie, timp de 10 minute sau pana iese moale, omogen si nelipicios.

- muta aluatul intr-un castron;

- acopera castronul cu o folie alimentara si lasa aluatul la dospit timp de 60 minute;

- muta aluatul pe suprafata de lucru si imparte-l in 8 bucati egale(circa 110 g fiecare);

- modeleaza bucatile in forma de bile;

- acopera bilele cu o folie si lasa-le asa un sfert de ora;

- ia cate o bila de aluat si aplatizeaz-o cu degetele, pana cand obtii o lipie rotunda;

- da lipiei forma de rulou. Mai ruleaza aluatul putin pe masa, pentru a lipi marginea si a-l alungi;

- pune chifle pe o tava tapetata cu hartie de copt si unge-le cu un amestec de ou, zahar si ulei vegetal;

- presara chiflele cu seminte de susan;

- adauga si putin zahar pentru a tine semintele de susan pe aluat;

- adauga si putin ulei. CHiflele vor iesi mai moi;

- acopera chiflele cu o folie si lasa-le sa se ridice timp de 50 de minute.

- coace chiflele in cuptorul preincalzit pana la 200 grade, timp de 25 minute sau pana se rumenesc;

- scoate chiflele din cuptor si serveste-le. Pot fi consumate calde sau reci.

Citeste si: Cum sa faci CHIFLE cu GALBIORI

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Iti plac produsele de panificatie facute in casa? Daca da, azi ti-am pregatit o reteta speciala. Vorbim...
Bucataria japoneza este recunoscuta in lume pentru deliciosul si sanatosul sushi. Putini stiu, insa, ca si produsele...
Romanii sunt printre cei mai mari consumatori de paine din Europa! Nu e neaparat o realitate periculoasa....