Chifle de casa. Ingrediente:
- 500 grame de faina;
- 20 grame de drojdie proaspata / 7 grame de drojdie uscata;
- 60 grame de zahar/3 linguri;
- 7 grame de sare / o jumatate de lingura;
- 250 mililitri de apa;
- 60 mililitri de ulei vegetal de floarea-soarelui ;
- un ou;
- o lingurita de zahar;
- o lingurita de ulei vegetal pentru ungerea chiflelor;
- seminte de susan.
Chifle de casa. Mod de preparare:
- dilueaza drojdia in apa calda;
- adauga sarea, zaharul si uleiul vegetal;
- adauga faina cernuta si framanta aluatul cu mainile sau cu robotul de bucatarie, timp de 10 minute sau pana iese moale, omogen si nelipicios.
- muta aluatul intr-un castron;
- acopera castronul cu o folie alimentara si lasa aluatul la dospit timp de 60 minute;
- muta aluatul pe suprafata de lucru si imparte-l in 8 bucati egale(circa 110 g fiecare);
- modeleaza bucatile in forma de bile;
- acopera bilele cu o folie si lasa-le asa un sfert de ora;
- ia cate o bila de aluat si aplatizeaz-o cu degetele, pana cand obtii o lipie rotunda;
- da lipiei forma de rulou. Mai ruleaza aluatul putin pe masa, pentru a lipi marginea si a-l alungi;
- pune chifle pe o tava tapetata cu hartie de copt si unge-le cu un amestec de ou, zahar si ulei vegetal;
- presara chiflele cu seminte de susan;
- adauga si putin zahar pentru a tine semintele de susan pe aluat;
- adauga si putin ulei. CHiflele vor iesi mai moi;
- acopera chiflele cu o folie si lasa-le sa se ridice timp de 50 de minute.
- coace chiflele in cuptorul preincalzit pana la 200 grade, timp de 25 minute sau pana se rumenesc;
- scoate chiflele din cuptor si serveste-le. Pot fi consumate calde sau reci.
Citeste si: Cum sa faci CHIFLE cu GALBIORI