Cum sa faci hummus

Cum sa faci hummus

Hummusul este un condiment originar din Orientul Mijlociu, dar cu o larga popularitate pe intreg Mapamondul. Daca vrei sa prepari hummus acasa, trebuie sa stii ca e nevoie de ceva timp. Ai la dispozitie 2 retete/metode de a gati hummusul: 1. de la zero, adica din hummus uscat; 2. cu hummus la conserva, deja inmuiat.

Humus. Reteta de la 0. Ingrediente pentru 600 grame:

- o cana (200 g) de naut uscat;

- o lingurita si jumatate (9 g) de praf de copt;

- un catel de usturoi;

- o jumatate de cana (112 g) de tahini;

- o jumatate de lingurita (2,5 g) de sare kosher;

- 2 linguri (30 ml) de suc natural de lamaie;

- ulei de masline extra virgin;

- sumac/paprika;

- apa.

Humus. Reteta de la 0 . Mod de preparare:

- pune hummusul intr-un castron si acopera-l cu apa;

- tine hummul la inmuiat peste noapte, la temperatura camerei. Daca esti in criza de timp, pune nautul intr-o oala cu apa clocotita si tine-l la inmuiat timp de o ora.;

- scurge si usuca nautul. Foloseste o sita deasupra chiuvetei;

- amesteca nautul intr-o tigaie antiaderenta cu praful de copt si prajeste-l fara ulei timp de 3 minute. Praful de copt va ajuta la decojirea nautului;

- adauga apa peste naut(cat sa-l acoperi) si fierbe-l la foc mare, pana cand apa da in clocot;

- continua fierberea, dar la foc mic pentru aproximativ o ora( pana cand observi ca nautul s-a inmuiat);

- opreste focul si indeparteaza pielitele cu ajutorul unei linguri;

- strecoara nautul intr-un castron. Freaca nautul cu degetele pentru a indeparta pielitele rezistente. Pune deoparte la racit pentru 2 ore o ceasca din apa de la naut(240 ml). Arunca apa ramasa. Ar trebui sa ai la dispozitie 2 cesti (400 g) de naut gatit.

-amesteca la blender usturoiul si nautul, timp de 4 minute, astfel incat sa obtii o pasta ferma;

- adauga in blender tahini, sarea, sucul de lamaie si o parte din lichidul pus la rece mai devreme;

- da amestescul la blender pana cand obtii o pasta fina. E posibil sa nu ai nevoi de tot lichidul pus la rece;

- gusta hummusul si potriveste-l de sare;

- intinde pasta pe o farfurie si stropeste-l cu uleiul de masline extra virgin;

- presara putin sumac sau boia de ardei peste humus si serveste-l cu pita si legume crude.

Reteta hummus rapid. Ingrediente pentru 320 grame:

- o conserva de naut (425 g);

- 3 linguri de ulei de masline extra virgin (44 ml);

- 3 linguri de tahini (44 ml);

- o lingurita si jumatate (22 ml) de suc de lamaie;- un catel de usturoi;

- o lingurita de sare (5,5 g);

- o jumatate de lingurita (1 g) de piper negru macinat;

Reteta hummus rapid. Mod de preparare:

- scurge si clateste nautul. Pune-l intr-o sita si toarna apa rece peste el.

- pune nautul intr-un procesor pentru alimente, alaturi de ulei, tahini, sucul de lamaie si usturoi.

- amesteca ingredientele timp de 3 - 5 minute, pana cand nautul devine fin;

- adauga sarea si piperul negru macinat si mai amestecati putin.

- pune hummusul intr-un castron si stropeste-l cuulei de masline extra virgin.

- presara putina boia sau chimen peste humus.

- se cosnsuma cu pita/chipsuri si legume crude.

Etichete: hummus, hummus retete

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Popcornul sau floricelele, asa cum sunt cunoscute in popor, reprezinta una dintre gustarile preferate ale romanilor si...
Iti plac chipsurile? Le consumi cu regularitate in timpul liber, mai ales cand te uiti cu familia...