Afla cum se prepara salata Tabouleh

Afla cum se prepara salata Tabouleh

Salata Tabouleh este un preparat foarte cunoscut, ce provine din Orientul Mijlociu.

Ingredientele principale sunt patrunjelul si bulgurul (o varietate de grau fiert si uscat), pe care il puteti gasi in magazinele cu produse Bio sau in supermarketuri.

Aceasta salata se potriveste de minune cu hummus, pe sandwichuri cu lipie sau ca si garnitura pentru carne si se prepara dupa cum urmeaza:  

Ingrediente

- 1/4 cana de grau bulgur
- 4 cani de patrunjel (3-4 legaturi), maruntit
- 1/2 cana de menta maruntita
- 6 cepe verzi, feliate fin
- 1 cana de suc de lamaie
- 1/2 cana de ulei de masline extravirgin, de cea mai buna calitate
- Usturoi zdrobit (dupa preferinta)
- 4 rosii tari si coapte, taiate in cubulete
- 1 lingurita de sare (optional)
- 1 lingurita de piper negru macinat

Mod de preparare:

1

Spalati patrunjelul sub jet de apa rece, pentru a indeparta impuritatile. Faceti acelasi lucru cu bulgurul. Zvantati patrunjelul, pentru a indeparta excesul de apa.

2

Inmuiati bulgurul timp de 20-25 de minute, intr-un bol cu apa rece. Timpul de inmuiere depinde de marimea boabelor.

3

Scurgeti apa de pe bulgur si indepartati excesul de umezeala cu ajutorul unor prosoape de hartie. Puteti de asemenea scurge bulgurul intr-o sita fina.

4

Amestecati bulgurul cu patrunjelul, menta si ceapa verde intr-un bol.

5

Adaugati suc de lamaie si sare dupa gust. Nu exagerati cu niciunul dintre aceste ingrediente. 

6

Adaugati un strop de ulei de masline, deoarece acesta actioneaza ca liant pentru ingredientele salatei si o cantitate prea mare ar putea face preparatul prea uleios.

7

Adaugati usturoi si amestecati.

8

Adaugati rosiile si miscati bolul, pentru a le amesteca in salata fara sa le zdrobiti.

#STEP##

Serviti salata pe lipie sau pe frunze de salata verde romana.

Ponturi

Acest preparat se potriveste de minune cu sosuri precum humus si babaganoush.

Salata Tabouleh este usor de transportat, pentru pranzul de la serviciu sau de la scoala.

Daca doriti sa puneti salata la frigider, prajiti usturoiul inainte de a-l adauga, deoarece in stare cruda va acoperi toate aromele salatei.

Puteti combina salata cu falafel, creand diverse preparate.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Carnea de vita poate fi asezonata cu orice tip de legume, inclusiv cu telina, o leguma medicament...
Carnea cea mai gustoasa pentru rasol este mugurul de piept, fluierul si carnea de la coada. Rasolul...
Iti prezentam, astazi, o salata speciala, care merge in orice sezon, desi este o traditie pe masa...
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare