Cum sa conduci masina cu prudenta cand sunt copii in preajma?

Cum sa conduci masina cu prudenta cand sunt copii in preajma?

Accidentele auto sunt la tot pasul, iar atunci cand copiii traverseaza strada, riscul de a-i rani este mai mare, daca acestia nu traverseaza prin locurile regulamentare.

Fie ca ai sau nu copii, este bine sa inveti cum sa conduci masina atunci cand acestia se afla prin preajma in scopul de a evita leziunile si decesele.

A invata cum sa conduci in siguranta in preajma copiilor necesita sa iei in considerare caracterul imprevizibil al copiilor. Acest lucru inseamna ca trebuie sa incetinesti si sa fii mai atent, ori de cate ori treci pe langa o scoala, parc sau alt loc frecventat adeseori de catre copii.

Iata cateva modalitati de baza care va ajuta sa conduceti cu prudenta pentru a reduce sansele de a lovi un copil:

- Respectati limita de viteza in preajma institutiilor de invatamant. Desi aceasta limita poate parea excesiv de scazuta atunci cand nu vedeti copii in zona, nu uitati ca acestia pot sa faca oricand  miscari bruste si sa traverseze strada fara sa se asigure ca nu sunt in pericol. Din acest motiv, excesul de viteza in zonele cu scoli este nejustificat.

- Nu treceti prin fata unul autobuz scolar care s-a oprit si a pus semnul de oprire. Copiii pot iesi oricand din autobuz si trece in viteza strada. Mai bine limiteaza viteza si incearca sa fii atent in apropierea copiilor chiar si dupa ce autobuzul scolii pleaca, din moment ce nu stii urmatoarea miscare.

- Acordati o atentie deosebita la viteza in zonele in care copiii isi petrec adesea timpul, cum ar fi in apropierea scolilor si a parcurilor.

- Fiti vigilenti la orele de varf cand va puteti ciocni de copii la tot pasul. Acest lucru se petrece de obicei inainte si dupa scoala, , in timpul zilei, la sfarsit de saptamana si in vacante, mai ales vara.  

- Fiti prudenti cand conduceti  in jurul cartierelor rezidentiale. Copiii se joacă de multe ori afara dupa orele de curs. Ei merg cu bicicleta, fug dupa o minge care le-a cazut pe strada sau efectiv joaca leapsa.

- Incetiniti la curbe, la colturi de cartier si in general cand vizibilitatea este redusa. Copiii obisnuiesc sa se joace in fata blocului, unde multi oameni isi parcheaza masinile. Nu mergeti cu viteza printre blocuri!

- Reveniti incet pe sosea. Fiti prudent cand porniti masina pentru a intra pe sosea. Oricand un copil poate sa apara in  spatele vehiculului si este dificil sa ii vedeti pe copiii mici prin oglinda retrovizoare. Oricum, cand plecati la drum sau sunteti intr-o intersectie nu strica niciodata sa aruncati o privire suplimentara in ambele sensuri pentru a va asigura ca totul este in ordine.

- Conduceti cu atentie de-a lungul strazilor, care sunt pline de masini parcate. Copiii pot fi intre vehicule, pe cale de a traversa strada in mod neasteptat. Daca nu aveti o vizibilitate clara printre masini,  unde pot fi prezenti si copiii, conduceti incet pana cand treceti de aglomeratie in conditii de siguranta.

- Fiti atenti atunci cand conduceti pe strazile fara trotuare. Copiii nu prea stiu cum sa se fereasca de masini in astfel de situatii daca sunt neinsotiti.

- Lasati conversatiile pe mobil si porniti postul de radio de acasa ori cand stationati la un semafor.

Orice mica neatentie poate fi fatala in trafic. Fiti un sofer model daca doriti sa evitati accidentele!

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Nu este dificil sa conduci o masina. Daca vrei sa evoluezi, insa, ca sofer, trebuie sa aplici...
Masina ta ascunde multe mistere, indiferent daca esti sofer cu experienta sau unul incepator. Practic, multe dintre...
Daca esti sofer sau te pregatesti sa sustii examenul auto, trebuie sa stii ce reguli ai de...