Cum se inlocuieste contactul unei masini

Cum se inlocuieste contactul unei masini

Inlocuirea contactului unei masini poate fi un lucru dificil, care necesita mult timp.

Inainte de a face acest lucru este indicat sa verificati alte piese. Iata cum se inlocuieste contactul unei masini:

Mai intai verificati starea bateriei. Daca aceasta este slabita, contactul nu va porni. Asadar asigurati-va ca bateria nu este goala inainte de a da vina pe contact. Pe bordul masinii se afla un indicator care arata daca bateria este goala, printr-un semnal luminos sau printr-un ampermetru.

Verificati apoi conexiunile bateriei, firele care merg la contact si conexiunea contactului. Cel mai important fir este cel mare, din spatele bateriei. Acesta leaga bateria de contact. Verificati daca izolatia de pe cabluri este intacta. Intariti conexiunile, lasandu-le suficient de lejere pentru a le putea deconecta manual.

Verificati solenoidul contactului. Acesta este un intrerupator special care porneste sau opreste contactul si care nu costa mult, deci este usor de inlocuit. Cand dati cheie, rugati-va un prieten sa asculte sunetul de click al solenoidului. Daca acesta nu scoate niciun sunet, inseamna ca este stricat si trebuie inlocuit.

Daca motorul masinii nu porneste, inseamna ca exista o probleme care nu are legatura cu contactul sau bateria. Daca nu puteti depista singuri problema, duceti masina la mecanic, pentru o verificare si pentru a fi reparata.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Buna ingrijire a unui vehicul poate imbunatati performantele acestuia si ii poate prelungi durata de viata. Exista...
Condusul unei masini cu cutie manuala de viteze poate fi mai dificil decat cel al uneia cu...
E foarte usor sa ramai blocat cu masina pe un drum neasfaltat, dupa ploaie. Sunt situatii in...