Motor

Lista articolelor despre motor pe AflaCum.ro

Articole despre motor

Citeste cele mai noi articole despre motor publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre motor, pe AflaCum.ro!

Schimbul de ulei este esential pentru buna functionare a masinii tale. Soferii stiu asta, de aceea multi dintre ei se intreaba cand si cum sa faca acest schimb. Chiar daca nu ai experienta, poti invata sa schimbi uleiul. Iti dam o mana de ajutor in cele ce urmeaza.

Cand se schimba uleiul?

- schimbul trebuie facut la 10 000-15 000 km sau o data pe an;

Buna ingrijire a unui vehicul poate imbunatati performantele acestuia si ii poate prelungi durata de viata.

Exista o serie de componente, ce necesita o verificare periodica, unul dintre acestea fiind sistemul de racire sau radiatorul. Daca stiti cum se verifica lichidul din radiator puteti reduce riscul supraincalzirii motorului.

Iata cum puteti face aceste lucruri:

Inlocuirea contactului unei masini poate fi un lucru dificil, care necesita mult timp.

Inainte de a face acest lucru este indicat sa verificati alte piese. Iata cum se inlocuieste contactul unei masini:

Mai intai verificati starea bateriei. Daca aceasta este slabita, contactul nu va porni. Asadar asigurati-va ca bateria nu este goala inainte de a da vina pe contact. Pe bordul masinii se afla un indicator care arata daca bateria este goala, printr-un semnal luminos sau printr-un ampermetru.

Condusul unei masini cu cutie manuala de viteze poate fi mai dificil decat cel al uneia cu cutie, insa are anumite avantaje.

Iata cum puteti realiza un consum mic la masinile cu cutie manuala de viteze.

In primul rand trebuie sa invatati sa conduceti o astfel de masina.

Motoarele ard combustibil si produc explozii in fiecare cilindru.

Gazele rezultate din explozie isi maresc volumul si imping capetele cilindrilor in jos, punand masina in miscare. O mare parte din energia rezultata in urma exploziilor se pierd, insa, sub forma de caldura. Un motor poate produce, in scurt timp, multa caldura, putand chiar sa se supraincalzeasca, topind sau slabind unele parti ale sale.

Nu este necesar ca tot motorul sa se incalzeasca. Supraincalzirea unei singure parti a acestuia poate duce la functionarea defectuoasa a motorului.

Oamenii au devenit din ce in ce mai interesati de a obtine un consum bun de combustibil, din cauza pretului in continua crestere a acestuia.

Iata cateva sfaturi in acest sens: 

Puneti-va la punct autoturismul, verificand si regland in mod regulat presiunea in pneuri, folosind ulei sintetic si inlocuind filtrele, reusind astfel sa creati conditii optime de reducere a consumului de combustibil.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa