Cum se verifica scurgerile lichidului de frana?

Cum se verifica scurgerile lichidului de frana?

Nivelul lichidului de frana scade odata cu uzarea sabotilor de frana.

Aceasta problema poate fi remediata prin completarea lichidului de frana. Insa, daca sabotii de frana au fost inlocuiti si ati completat nivelul lichidului de frana, dar nivelul acestuia scade din nou, in cateva zile, exista o singura explicatie, aceea ca exista scurgeri in sistemul de franare.

Iata cum se verifica scurgerile lichidului de frana:

Desi nivelul scazut al lichidului de frana nu arata neaparat scurgerea acestuia, lumina intermitenta rosie de la bord indica cu siguranta acest lucru, caz in care trebuie sa va puneti semne de intrebare, in legatura cu cauza acestei probleme.

Primul pas in verificarea scurgerii lichidului de frana este localizarea punctului problema. Cautati pete ude pe cauciucuri sau pe locul unde a fost parcata masina. Daca gasiti asa ceva, verificati imediat nivelul lichidului de frana. Petele localizate sub partea din spate a motorului indica scurgeri din sau de langa cilindrul principal.

Uneori scurgerile nu sunt sub forma de pete sau balti de lichid de frana. Acesta poate fi pulverizat prin crapaturile din furtunul de frana sau poate lua forma unei linii aparute ori de cate ori apasati pedala de frana. Curentul de aer de sub masina poate imprastia lichidul de frana pulverizat, asadar in acest caz scurgerile sunt foarte greu de depistat.

Pagina 1/2

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Daca trebuie sa conduceti pe un drum noroios este bine de stiut ca acesta poate fi destul...
Masinile cu o cutie manuala de viteze pot fi conduce foarte usor, odata ce va obisnuiti cu...
Ajungi la o dilema cand iti conduci masina cu cutie de viteze manuala si trebuie sa te...