Cum sa economisesti CARBURANTUL MASINII. Tine cont de aceste sfaturi

Cum sa economisesti CARBURANTUL MASINII. Tine cont de aceste sfaturi

Utilizarea constanta a masinii produce cheltuieli semnificative, mai ales pentru combustibil. In plus, exista o legatura directa intre kilometraj si frecventa serviciilor de intretinere. Iata o lista de actiuni pe care trebuie sa le pui in practica, daca doresti sa reduci atat consumul de combustibil, cat si cheltuielile de intretinere a masinii tale.

1. Evita sa accelerezi brusc. Multi soferi adopta acest stil de condus. Nu e de preferat, nici pentru siguranta in trafic, dar nici pentru consumul de combustibil. In momentul in care accelerezi brusc, masina ta consuma mai multa energie si astfel creste si consumul de combustibil.

2. Foloseste pilotul automat. Masinile produse in ultima perioada beneficiaza de pilot automat. Foloseste acest sistem in mod inteligent! Pe autostrada si, in general, pe drumuri intinse(aflate in camp), pilotul automat va ajuta la reducerea combustibilului. Pentru a face fata rafalelor de vant, masina va creste viteza motorului, sporind consumul de combustibil.

3. Introdu masina in service, la timp. Filtrul de ulei si uleiul trebuie schimbate la fiecare 7 240 km. De asemenea, nu uita sa inlocuiesti bujiile si filtrul de aer. Pentru a evita cheltuielile suplimentare, fa toate aceste lucruri la timp. In caz contrar, motorul masinii tale se poate defecta, iar reparatia este foarte scumpa.

Pagina 1/2

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Problema pretului la carburant este una serioasa atata vreme cat pretul acestuia creste si tot creste si...
Benzina este un combustibil costisitor caci pretul ei creste zi de zi; sa economisesti benzina devine o...
Caroseria masinii tale va avea de suferit, la un moment dat, chiar daca esti cel mai atent...