Motorina

Lista articolelor despre motorina pe AflaCum.ro

Articole despre motorina

Citeste cele mai noi articole despre motorina publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre motorina, pe AflaCum.ro!

Benzina si motorina sunt utile pe langa casa. Trebuie doar sa stii cum sa stochezi combustibilul pentru a -l pastra in conditii optime si pentru a evita orice pericol.

Cum sa stochezi corect benzina/motorina:

- cumpara recipiente(canistre) special concepute pentru stocarea combustibilului(HDPE). Pe aceste canistre, exista intotdeauna eticheta benzina sau motorina. De asemenea, aceste recipiente au certificate de siguranta si aprobari din partea autoritatilor(Agentia pentru Protectia Mediului). Majoritatea canistrelor pentru benzina/motorina sunt rosii, ceea ce reprezinta un indicator vizual al faptului ca gazul e inflamabil. In general. Canistrele pentru uz casnic nu pot depasi capacitatea de 19 litri.

Utilizarea constanta a masinii produce cheltuieli semnificative, mai ales pentru combustibil. In plus, exista o legatura directa intre kilometraj si frecventa serviciilor de intretinere. Iata o lista de actiuni pe care trebuie sa le pui in practica, daca doresti sa reduci atat consumul de combustibil, cat si cheltuielile de intretinere a masinii tale.

1. Evita sa accelerezi brusc. Multi soferi adopta acest stil de condus. Nu e de preferat, nici pentru siguranta in trafic, dar nici pentru consumul de combustibil. In momentul in care accelerezi brusc, masina ta consuma mai multa energie si astfel creste si consumul de combustibil.

2. Foloseste pilotul automat. Masinile produse in ultima perioada beneficiaza de pilot automat. Foloseste acest sistem in mod inteligent! Pe autostrada si, in general, pe drumuri intinse(aflate in camp), pilotul automat va ajuta la reducerea combustibilului. Pentru a face fata rafalelor de vant, masina va creste viteza motorului, sporind consumul de combustibil.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.