Dacia Shifterossa - masina aproape necunoscuta in Romania

Dacia Shifterossa - masina aproape necunoscuta in Romania

Brandul Dacia este cunoscut romanilor nu numai pentru modelele create dupa Revolutia din 1989, ci si pentru cateva produse inainte de acel moment. Dacia 1300 si 1310 sunt cele mai raspandite, multe dintre ele ruland, inca, pe strazile din tara noastra. Exista, insa, un model creat in societatea comunista pe care romanii aproape ca nu-l cunosc. Ne referim la Dacia Shifterossa.

Dacia Shifter - model pentru export. Dacia Shifter era, de fapt, o Dacia Papuc 1304 Pick Up comercializata in Marea Britanie sub numele Shifter. Una dintre editiile limitate ale acestui automobil a fost botezata Shifterossa.

Dacia Shifterossa - caracteristici:

- motor de 1.310 cmc.

- tractiune pe puntea din spate, cu cardan.

- jante de Aro 10 .

- volan pe partea dreapta.

- sarcina utila de pana la 1 150 kilograme.

Cate masini Dacia Shifterossa au fost fabricate.  Aproximativ 500 de astfel de masini au fost exportate in Marea Britanie si Japonia, doua tari in care se circula pe partea stanga. In timpul regimului comunist, Dacia a fabricat doua modele cu volan pe dreapta: Dacia Denem (Dacia 1310) si Dacia Shifterossa (Dacia 1410).

Ce s-a intamplat cu Dacia Shifterossa. Evident, acest model nu se mai produce. Din cate se pare, o singura astfel de masina mai e functionala. Aceasta ii apartine unui roman care a gasit masina abandonata intr-o curte din Marea Britanie si a restaurat-o pe banii lui. In ultima perioada, singura Dacia Shifterossa poate fi admirata la intrunirile nationale Dacia Clasic.

Cum sa conduci FARA CARNET. Ai nevoie de una dintre aceste MASINI

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Orice sofer are o temere majora, atunci cand se afla la volan. Daca raman fara frana?! s-a...
Bujiile trebuie schimbate la timp! Altfel, motorul masinii tale va fi afectat. Va pierde din putere si...