Siguranta in trafic. 8 sfaturi pentru soferii incepatori

Siguranta in trafic. 8 sfaturi pentru soferii incepatori

Permisul auto se obtine cu usurinta, daca stii regulile de circulatie si daca inveti sa te comporti cu respect in trafic. Multi dintre soferii incepatori uita complet, insa, de aceste aspecte odata ce se vad la volan. Iata cateva trucuri, care ii vor ajuta pe soferii aflati la inceput sa fie mai siguri la volan:

1. Pozitioneaza corect oglinzile laterale. O pozitionare defectuoasa a oglinzilor te va priva de urmarirea unei parti din drum. Pentru a evita zonele oarbe, regleaza oglinzile astfel incat sa vezi tot drumul din spate , dar si masina care se deplaseaza in saptele tau.

2 Obisnuieste-te cu masina. Chiar si pentru soferii cu experiente e dificil sa controleze perfect o masina necunoscuta. Tu, ca incepator, fa urmatorul exercitiu: pune pe carosabil o sticla din plastic fara capac si incearca sa mergi peste ea (sunetul sticlei iti va da de inteles daca ai reusit sau nu). Metoda te va ajuta sa te obisnuiesti mai repede cu masina.

3. Fa parcarea ideala.

a) - parcarea perpendiculara - pentru a evita impactul barei de protectie cu trotuarul trebuie sa te orientezi cu ajutorul oglinzilor: marginea de jos a oglinzii trebuie sa coincida cu marginea trotuarului.

Pagina 1/3

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Daca vi se intampla adesea sa fiti tinta furiei altor soferi, atunci este absolut necesar sa fiti...
Mersul pe motocicleta poate fi o experienta eliberatoare, dar este, totodata, un sport periculos. Motociclistii sunt vulnerabili...
Aglomeratia din trafic poate reprezenta o sursa cotidiana de stres, mai ales daca locuiesti intr-un oras. Drumuri...