Trucuri pentru ingrijirea masinii

Trucuri pentru ingrijirea masinii

Ti-ai cumparat masina? Daca da, o perioada scurta, probabil vei avea mare grija de ea. Odata, insa, ce te-ai obisnuit cu autoturismul, tinzi sa nu-i mai acorzi aceeasi importanta. Nu e nimic iesit din comun. Cei mai multi proprietari de masini procedeaza la fel. Nu uita, totusi: cu cat ingrijesti mai rar masina, cu atat ii micsorezi perioada de viata. De aceea, ne-am gandit sa iti vindem cateva trucuri ieftine si eficiente pentru ingrijirea masinii. Speram sa le pui in practica!

1. Pasta de dinti pentru curatarea farurilor. Pasta de dinti contine particule abrazive care pot ajuta la eliminarea murdariei de pe faruri . Pune, mai intai, banda de jur imprejurul farului pentru a nu deteriora vopseaua. Apoi aplica pasta de dinti pe un burete si sterge farul cu miscari circulare. Repeta si in cazul oglinzilor, lunetei si parbrizului.

2. Piatra ponce pentru eliminarea parului animal. Daca obisnuiesti sa iei cainele/pisica la plimbare in masina, cu siguranta vei umple bancheta din spate si nu numai de par. Pentru eliminarea acestuia, ai nevoie de o piatra ponce. Freaca piatra pe tesatura intr-o directie, apoi in alta. Vei observa cum parul este adunat pe piatra ponce.

3. Plasturi pentru minifisurile din sticla. Exista o legenda conform careia poti repara un parbriz fisurat folosind oja sau putin superglue! Nimic mai gresit! Poti contamina cipul, facandu-l ireparabil, ceea ce va duce la inlocuirea parbrizului. In schimb, poti opri raspandirea fisurii prin aplicarea unui plasture transparent. De asemenea, prin aceasta metoda vei impiedica patrunderea murdariei in crapatura sau cip, inainte de a fi reparat de un profesionist.

4. Ulei alimentar pentru curatarea bordului. Pune putin ulei pe o carpa. Freaca bordul cu respectiva carpa. Zona astfel curatata va arata ca noua.

5. Curatarea stergatoarelor de parbriz. Aplica solutie de curatat geamuri pe o carpa. Curata stergatoarele cu aceasta carpa. Vei sesiza rezultatele pe vreme cu ninsoare sau ploaie. De asemenea, pentru a preveni scartaitul stergatoarelor, aplica putin spray siliconic pe ele. Un alt truc interesant ar fi sa imbraci stergatoarele pe timp de noapte cu niste ciorapi. Vei preveni inghetarea acestora.

6. Pregatirea parbrizului pentru ger. Pulverizeaza un amestec de otet(3 parti otet si una apa) pe parbriz, inainte de noaptea geroasa. Sticla nu se va mai umple de gheata!

7. Slime pentru adunarea mizeriei din locurile greu accesibile. Eliminarea prafului si micilor resturi din anumite colturi reprezinta o provocare chiar si atunci cand dai cu aspiratorul. Pentru a elimina mizeriile din aceste zone ar trebui sa aplici o bucatica de slime. La final, spala slime-ul si returneaza-l copilului tau.

8. Suport ieftin pentru tableta. Daca uiti suportul pentru tableta acasa, iar copilul tau vrea sa vizioneze un nou episod din animatia preferata, improvizeaza! Prinde de scaun un plic autoadeziv portdocument, introdu tableta in el si asta e tot! Nu arata grozav, dar reprezinta o solutie temporara.

9. Bicarbonat de sodiu pentru eliminarea mirosurilor neplacute. Bicarbonatul de sodiu este universal. In combinatie cu apa curata cam orice pata. De asemenea, daca il pulverizezi pe scaunele masinii, va elimina mirosurile neplacute. Daca mirosul persista, pune putin bicarbonat de sodiu intr-un castron si lasa-l in interiorul masinii peste noapte. Atentie! Bicarbonatul de sodiu e periculos pe pielea umana!

10. Truc pentru coborarea/urcarea facila a geamului. Geamul a inceput sa scartaie enervant? Multi cred ca geamul e de vina, dar nu e asa. Sinele pe care acesta functioneaza s-au umplut, cel mai probabil, de praf. Curata-le , asadar, cu o carpa imbibata in apa cu sapun. La final, puverizeaza putin silicon pe ele.

11. Balsam de rufe in locul lichidului de parbriz. Poate parea surprinzator, dar balsamul de rufe e mult mai eficient decat lichidul de parbriz. Explicatie: sticla este acoperita cu o pelicula invizibila si murdaria aluneca mai bine pe ea. Pe vreme uscata, folosind balsam, praful nu se va lipi de parbriz. Reteta este simpla : amesteca 50 ml de balsam in 4 litri de apa distilata. Toarna amestecul in rezervorul destinat lichidului de parbriz sau pulverizeaza direct pe parbriz/luneta.

12. Clips pe post de suport pentru telefon. Un clips obisnuit poate fi atasat de deflector. Marginile de fier ale clipsului vor fi curbate astfel incat sa poata tine telefonul.

13. Adeziv Velcro pentru covorase. Covorasele se misca frecvent in cazul soferilor incepatori, care, foarte tensionati la volan, au darul sa tarsaie talpile in timp ce folosesc pedalele. Acest fenomen e chiar periculos, deoarece covorasul se poate strange sub pedale, blocandu-le. Poti rezolva acest inconvenient, tratand covorasul cu adeziv velcro. Aplica adezivul pe spatele covorasului. Dupa ce lipiciul se solidifica, pune covorasul la loc si condu fara grija: acesta nu se va mai misca.

Citeste si: Obiecte utile in masina. Te vor ajuta in situatii mai putin confortabile

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Iarna este o perioada dificila pentru soferi, care trebuie sa se ingrijeasca in mod suplimentar de masinile...
Exista o multime de trucuri practice pe care le poti folosi pentru a scapa de micile probleme...
Nu este dificil sa conduci o masina. Daca vrei sa evoluezi, insa, ca sofer, trebuie sa aplici...