Ponturi pentru un consum de apa redus

Ponturi pentru un consum de apa redus

Planeta Pamant este acoperita in proportie de 70% de apa, insa doar 1% din aceasta poate fi consumata de catre om.

O familie formata din patru persoane foloseste in jur de 450 de litri de apa pe zi si 164.000 de litri pe an. Drept urmare, in ultimii ani, tot mai multi oameni au inceput sa caute metode de economisire a apei.

Iata cateva sfaturi in acest sens: 

A. Economisirea apei acasa

1

Economisiti apa de la robinet. Opriti apa in timp ce va spalati pe dinti, va barbieriti, va spalati pe maini sau cand spalati vasele. Atunci cand faceti dus inchideti robinetul in timp ce aplicati gelul de dus si folositi apa doar ca sa va clatiti.

2

Instalati capete de economisire a apei la robineti si la bateria de dus. Acestea sunt ieftine si le puteti instala singuri, cu ajutorul unei chei si au rolul de a mentine presiunea apei scazute. Astfel consumul de apa se va diminua semnificativ.

3

Inlocuiti vechea masina de spalat haine cu una de ultima generatie. Astfel, veti putea reduce consumul de apa intre 11.400 si 34.000 de litri pe an.

Pagina 1/3

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Apa este esentiala pentru sanatate, fiind prezenta in organismul uman in proportie de 60%, iar efectele deshidratarii...
Cel mai mare consum de apa dintr-o gospodarie se inregistreaza atunci cand tragem apa la toaleta. Iata...
Apa este vitala pentru organismul uman! Majoritatea organelor interne au in compozitie procente importante de apa. Spre...