Consum apa

Lista articolelor despre consum apa pe AflaCum.ro

Articole despre consum apa

Citeste cele mai noi articole despre consum apa publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre consum apa, pe AflaCum.ro!

Omul modern nu mai consuma doar apa potabila. Sucurile sau bauturile alcoolice racoritoare inlocuiesc de multe ori lichidul vietii, cel fara de care organismul uman nu poate rezista prea mult timp. In aceste conditii, ne-am intrebat ce s-ar intampla daca ai renunta la alte bauturi si ai consuma doar apa? Raspunsurile te vor bucura! 

Ce se intampla daca bei doar apa:

- slabesti foarte usor. Consumul de apa, fara alte adaugari de lichide gustoase, dar nesanatoase, te ajuta sa slabesti rapid. Intr-o zi vei arde un numar spectaculos de calorii, echivalentul unei ture de alergat de 8 kilometri!

Apa este esentiala pentru sanatate, fiind prezenta in organismul uman in proportie de 60%, iar efectele deshidratarii pot fi fatale.

Iata ce puteti face pentru a bea mai multa apa zilnic:  

Informati-va ce cantitate de apa trebuie sa consumati zilnic. Potrivit specialistilor, barbatii trebuie sa bea 3.7 litri de apa pe zi, iar femeile 2.7 litri, cu modificari in functie de statutul sanatatii, clima, altitudine si cantitatea de apa din alimente si alte bauturi.

Cel mai mare consum de apa dintr-o gospodarie se inregistreaza atunci cand tragem apa la toaleta.

Iata cum puteti economisi apa din rezervorul toaletei:

Umpleti un flacon de plastic (fara eticheta) jumatate cu pietricele sau nisip si jumatate cu apa. Nu il umpleti doar cu apa, deoarece flaconul se va misca in rezervor si va impiedica mecanismul sa functioneze in mod corespunzator.

Japonezii obinsuiesc sa bea apa dimineata, dupa ce se trezesc.

Multe studii au demonstrat ca acest lucru este extrem de util in tratarea anumitor boli si afectiuni, cum ar fi: migrene, dureri in diferite parti ale corpului, boli de inima, epilepsie, colesterol marit, bronsita, astm, meningita, boli de rinichi si ale tractului urinar, voma, gastrita, diabet, constipatie, boli de ochi, boli la nivelul uterului, anomalii menstruale, boli de ureche, nas si gat, etc.

Aplicarea tratamentului:

Planeta Pamant este acoperita in proportie de 70% de apa, insa doar 1% din aceasta poate fi consumata de catre om.

O familie formata din patru persoane foloseste in jur de 450 de litri de apa pe zi si 164.000 de litri pe an. Drept urmare, in ultimii ani, tot mai multi oameni au inceput sa caute metode de economisire a apei.

Iata cateva sfaturi in acest sens: