Valoarea creditelor imobiliare pentru care se aplica online este in crestere

Valoarea creditelor imobiliare pentru care se aplica online este in crestere

Cei interesati de un credit imobiliar clasic, pentru constructia unei case sau pentru achizitia unui teren au aplicat in 2014 pentru imprumuturi cu valori mai mari decat in anul precedent, reiese din statisticile realizate de portalul de comparatii credite Vreaucredit.ro.

Astfel, daca in 2013 suma medie pentru un credit imobiliar solicitata de potentialii clienti ai bancilor a fost de 36.783 de euro, in 2014 aceasta a crescut la 37.211 de euro, rezulta din datele comparative realizate pe un esantion de aproximativ 700.000 de vizitatori unici anual si un numar de 6.000 de persoane care au aplicat pe site pentru obtinerea unui credit imobiliar.

Preferinta pentru imprumuturi cu valori mai mari poate fi explicata prin faptul ca veniturile solicitantilor sunt in crestere. Astfel, nivelul venitului mediu al aplicantilor in 2013 a fost de 724 de euro, iar in 2014 de 760 de euro. Cu cat venitul lunar al unei persoane este mai ridicat, cu atat suma imprumutata poate fi mai mare.

Pe de alta parte, un venit mai ridicat, implicit o rata lunara mai mare, iti permite sa rambursezi un credit intr-o perioada mai scurta. Cei care au aplicat anul trecut pe site-ul Vreaucredit.ro pentru un imprumut imobiliar au ales o perioada de rambursare cu o medie de 202 luni (17 ani), in scadere fata de 2013, cand perioada medie a fost de 215 luni (18 ani).

Pagina 1/3

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Planuiesti sa iti cumperi un apartament, dar preturile ti se par exagerate? Probabil, nu ai cautat ce...
Orice roman va putea sa achizitioneze titluri de stat direct prin Trezoreria Statului, fara comisioane. In acest...