Portretul-robot al aplicantului la un credit de nevoi personale

Portretul-robot al aplicantului la un credit de nevoi personale

Romanii care au aplicat online pentru un credit de nevoi personale pe parcursul lui 2014 au avut in medie varsta de 32 de ani si un venit lunar de 424 de euro, in crestere fata de 393 euro in 2013, reiese din statisticile realizate de portalul de comparatii credite Vreaucredit.ro. Datele comparative 2014-2013 au fost realizate pe un esantion de aproximativ 700.000 de vizitatori unici anual si peste 20.000 de utilizatori care au aplicat pe site pentru obtinerea unui credit de nevoi personale.

Site-ul Vreaucredit.ro ofera celor interesati de obtinerea unui credit posibilitatea de a selecta, dintre cele aproape 800 de oferte ale celor 40 de banci partenere, cea mai potrivita varianta pentru ei, in functie de o serie de optiuni, precum tipul creditului, suma si perioada de creditare, veniturile necesare si rata lunara maxima. Creditele se pot compara dupa mai mai multi indicatori, precum dobanda, costul total (DAE), rata lunara si suma totala de plata la finalul perioadei de creditare.

Statisticile Vreaucredit.ro mai arata ca interesul pentru creditele de nevoi personale a crescut cu 21% in 2014 fata de anul precedent, iar suma medie pe care solicitantii unui imprumut au fost interesati sa o obtina a fost echivalentul a 4.100 de euro, aproape neschimbata fata de nivelul de 4.130 de euro din 2013.

O tendinta interesanta este faptul ca solicitantii de credite de nevoi personale au fost dispusi anul trecut sa ramburseze creditele intr-un timp mai scurt. Astfel, perioada medie de creditare a scazut de la 34 de luni (aproape 3 ani) in 2013 la doar 27 de luni (putin peste 2 ani) in 2014. 

Pagina 1/4

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Cei interesati de un credit imobiliar clasic, pentru constructia unei case sau pentru achizitia unui teren au...
Examenele sunt foarte stresante si majoritatea persoanelor se simt demoralizate inaintea lor. Iata cum va puteti intari...
Unii oameni au probleme atunci cand invata, deoarece nu pot sa se concentreze asupra unei sarcini de...