Esti tanar? Iata cateva metode prin care sa economisesti o multime de bani

Esti tanar? Iata cateva metode prin care sa economisesti o multime de bani

Cand esti tanar, poti face o multime de bani din economii, fara sa iti iei de la gura prea multe, asa cum spunem noi romanii. Trebuie sa fii echilibrat si sa aplici cateva metode care dau rezultate in intreaga lume. Iata care sunt acestea:

1. Traieste cu parintii. Tot mai multi oameni prefera sa traiasca cu parintii, chiar si dupa varsta de 30 ani. Vorbim de o tendinta la nivel mondial. Asadar, daca te intelegi cu ai tai si iti ofera suficienta intimitate nu are rost sa dai bani grei pe chirii! In Romania, mai ales in orasele mari, chiria si utilitatile pot manca peste 50-60% din venituri! Daca parintii sunt, in schimb, dificili, cauta sa te muti cu chirie, alaturi de colegi. Vei imparti, astfel, cheltuielile si vei putea pune si ceva deoparte.

2. Efectueaza transferuri automate intr-un cont de economii in ziua in care primesti salariul. Centrul de cercetare Superjob a realizat un sondaj care releva faptul ca 40% dintre oamenii care muncesc nu fac deloc economii. Asta in ciuda faptului ca nu e chiar asa de dificil. Pune 5-10% in contul de economii, in mod automat, chiar in ziua de salariu!

3. Nu te grabi sa cumperi o masina, in special una scumpa. Majoritatea oamenilor nu au nevoie decat de transportul public si/sau de o bicicleta. Autoturismul personal este doar un simbol al succesului. Daca remuneratia nu e chiar de invidiat, nu cumpara o masina. O sa faci un leasing care te va indatora multa vreme. In plus, nu o sa mai poti face nicio economie. Pentru a te incuraja, iti spunem ca, spre exemplu, in Olanda, 36% din populatie prefera mersul pe bicicleta.

4. Nu cumpara lucruri de firma(brand). In lumea moderna, se cauta brandurile. Conform statisticilor, numarul de persoane care imprumuta bani de la banci este in continua crestere. Multi dintre acesti oameni cumpara, cu banii imprumutati, gadget-uri si masini la moda, dar raman fara bani pentru hrana cotidiana, d-apai sa mai puna deoparte! Asadar, nu cheltui pe lucruri care nu-ti trebuie cu adevarat.

5. Nu folositi expresia Imi permit acest lucru. Consumul excesiv reprezinta un mare viciu ale societatii moderne. Chiar daca o persoana castiga suficienti bani, obiceiul de a cumpara mereu ce este si ce nu este cazul, face imposibile economiile. Gandeste-te bine inainte de a cumpara un lucru. Intreaba-te: chiar am nevoie de asta?! Exista chiar si persoane care cumpara lucruri deloc necesare, dar unice. Acesta se numeste snobism si iti va macina bugetul, daca nu te echilibrezi!

6. Cumpara o proprietate. Daca nu stai cu parintii, evita chiria. In Romania, chiria lunara are cam aceeasi valoare cu o rata lunara a unui credit imobiliar. Nu e mai bine sa platesti pentru casa ta, decat sa arunci banii in bugetul unui proprietar?!

7. Schimba-ti specialitatea sau locul de munca. Nu-ti fie teama sa incerci ceva nou cand esti inca tanar. Exista sansa sa descoperi noi abilitati, talente, care ti-ar putea aduce mai multa placere la locul de munca, dar si bani mai multi. Nu ramane prins intr-un job care nu-ti ofera satisfactie si nici evolutie profesionala!

8. Invata sa gatesti. Iesitul la restaurant e comod, dar costisitor si cel mai probabil nesanatos. Asa ca invata sa gatesti!

9. Nu cauta sa castigi bani usor. Nu exista un mod de a face bani usor. Nu pica in patima jocurilor de noroc si nici in cea a jocului pe bursa! In al doilea caz, poti incerca doar daca te pricepi(dupa ce faci cercetari in domeniu). Nu uita, insa: in aceasta zona de activitate, castigurile nu sunt niciodata sigure. Pierderile, in schimb, sunt garantate, deoarece vei investi!

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Produsele cosmetice sunt destul de scumpe. In plus, vor deveni inutile rapid, daca nu stii sa le...
Exista vreun roman care nu a auzit despre pasiunea germanilor de a economisi? Credem ca nu. Totusi,...
Sa faci economii nu e deloc usor, mai ales daca iti place sa cheltuiesti repede si pe...