Cum sa cumperi un apartament la jumatate din pretul pietei

Cum sa cumperi un apartament la jumatate din pretul pietei

Planuiesti sa iti cumperi un apartament, dar preturile ti se par exagerate? Probabil, nu ai cautat ce trebuie. Acum ai posibilitatea sa cumperi o locuinta si cu 70% sub pretul pietei. Nu este deloc o gluma!

E foarte adevarat ca piata imobiliara a inregistrat o crestere semnificativa a preturilor la apartamente, in ultimul an. Totusi, ai posibilitatea sa cumperi o locuinta la un pret decent. Tot ce trebuie sa faci este sa cauti apartamentul dorit in zona executarilor silite si nu pe piata libera!

Reduceri uriase

- spre exemplu, un metru patrat pe piata libera costa in medie 1 166 euro, in timp ce aceeasi unitate in cazul locuintelor scoase la vanzare prin executare silita atinge 503 euro, noteaza Business Magazin. Asadar, diferenta este de 57%.

- in cazul apartamentelor din Bucuresti, diferenta dintre cele doua tipuri de imobile graviteaza intre 30 si 70%, conform imobiliare.ro. Cea mai mare diferenta se inregistreaza in cazul spatiilor comerciale din Capitala (de la 1 656 la 474 de euro pe metru patrat).

- casele si vilele scoase la licitatie sunt cu 31% mai ieftine (de la 1 250 la 866 de euro pe metru patrat), iar terenurile cu 35% (de la 1 083 la 707 euro/ metru patrat).

Apartamentele raman cele mai scumpe si in cazul executarilor silite

- la nivel de tara, apartamentele au cel mai ridicat pret mediu pe metru patrat dintre toate tipurile de proprietati executate silit, respectiv 488 de euro pe metru patrat;

- in top se mai afla: birourile (386 de euro pe metru patrat), casele (368 de euro pe metru patrat), spatiile comerciale (314 euro pe metru patrat), spatiile industriale (173 de euro pe metru patrat), terenurile (33 de euro pe metru patrat).

Explicatie. Diferenta uriasa intre preturile locuintelor de pe piata libera si cele executate silit s-a creat, in special, din cauza faptului ca doar 19% dintre ofertele din cea de-a doua categorie sunt situate in resedintele de judet, restul de 81 procente aflandu-se in afara acestora. Asadar, proprietatile aflate in capitale de judet sunt cu 1,6 ori mai scumpe decat cele din alte localitati( 502 euro pe metru patrat, fata de 304 euro pe metru patrat).

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Investitiile in actiuni pot reprezenta o modalitate excelenta de a-ti creste castigurile pe termen lung. Daca esti...
Platina este un metal pretios de culoare alb-cenusie, dur, lucios, inoxidabil, foarte maleabil, extrem de rezistent la...