Cumparaturi. Lucruri pentru care nu e sanatos sa te zgarcesti

Cumparaturi. Lucruri pentru care nu e sanatos sa te zgarcesti

O multime de strategii de economisire se bazeaza pe refuzul de a cumpara lucruri scumpe. Totusi, exista articole piperate ca pret pe care nu ar trebui sa le eviti, deoarece sanatatea ta depinde de calitatea acestora.

Am facut o lista cu achizitii scumpe pe care ar trebui sa le faci, chiar si atunci cand incerci sa economisesti:

1. Incaltaminte. Nu sunt suficient de bogat pentru a cumpara lucruri ieftine, spunea Rothschild. Este mai bine sa porti o pereche de pantofi scumpi decat doua perechi de pantofi ieftini, care sunt confectionati din materiale ieftine si nesanatoase. Intr-o saptamana, s-ar putea sa ai probleme cu talpile si nu numai. Ca sa nu mai vorbim ca incaltamintea ieftina se poate rupe rapid. Pe langa sanatatea picioarelor, pantofii de calitate iti vor asigura un aspect respectabil.

2. Lenjerie de corp. Lenjeria ieftina poate influenta inclusiv calitatea somnului. Materialele proaste din care sunt confectionate acestea pot irita pielea, provocand roseata si mancarimi. De asemenea, daca lenjeria intima este prea stramta, circulatia sangelui va fi afectata. Gandeste-te , spre exemplu, la un sutien care te strange. Pielea nu mai respira cum trebuie, circulatia se ingreuneaza, iar daca esti o tanara mamica, s-ar putea ca productia de lapte sa fie afectata!

3. Blugi. Blugii din denim sunt baza de zi cu zi, una care aduce confort. Blugii potriviti ar trebui sa ti se potriveasca bine, sa nu aiba detalii suplimentare si sa nu se rupa sau sa isi piarda forma dupa doar cateva spalari. De asemenea, ar trebui sa fie facuti din tesaturi de inalta calitate, care nu vor provoca reactii alergice.

4. Dantura. Chiar daca preturile pentru tratamentul dintilor pot parea prea mari, nu ar trebui sa ignori tratamentul. Dintii sanatosi iti dau multa incredere oriunde te-ai afla! Viziteaza, asadar, dentistul de cel putin 2 ori pe an. Si nu uita: un pret ridicat indica faptul ca specialistii sunt calificati si folosesc cele mai bune echipamente. La polul opus, un tratament dentar ieftin poate ascunde detalii nesanatoase...

5. Ciocolata. Ciocolata neagra este foarte buna pentru sanatate, dar doar daca e de calitate . Cateva bucatele de ciocolata scumpa buna iti vor aduce mai multa satisfactie decat o ciocolata ieftina ce contine grasimipericuloase.

6. Dispozitive(device-uri). Nu trebuie sa cumperi ultimul model de telefon, care, evident, e foarte scump, dar nici cel mai ieftin model. Dispozitivele ieftine nu aduc garantia unei functionari optime. Acordati atentie reputatiei companiei producatoare. Uita, spre exemplu, de frigiderele vechi, deoarece pot fi periculoase. Dispozitivele de calitate ar trebui sa functioneze bine si pentru o lunga perioada de timp . Este mai bine sa investesti bani o singura data, in ceva durabil.

7. Alcoolul. Consumul de alcool este periculos pentru sanatate, daca devine excesiv. Un pahar de vin rosu, in schimb, dupa masa, e binevenit. Totul e sa nu fie ieftin. Ar putea fi lipsit de naturalete si plin de substante nocive! Nu uita: alcoolul ieftin poate provoca intoxicatii grave , dureri de cap si alte probleme de sanatate.

8. Siguranta. Multi oameni considera inutila o asigurare, fie ca e vorba de cea de viata, de maqsina sau de locuinta! Nu pica in aceeasi greseala! Oricat de precaut ai fi, nu poti ghici viitorul. Asa ca nu ezita sa iti faci asigurare!

Citeste si: Cum sa ai grija de buget. 9 cheltuieli inutile

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Sa faci economii nu e deloc usor, mai ales daca iti place sa cheltuiesti repede si pe...
Un consultant financiar este o persoana care se ocupa cu realizarea unor planuri financiare pentru pensii sau...
Cand vine vorba de cumparaturi, convingerea de masa este aceea ca articolele mai scumpe sunt si cele...