Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.
Perele sunt fructe de vara si toamna zemoase si aromate.
Perele sunt fructe de vara si toamna zemoase si aromate.
Exista o multime de soiuri romanesti de pere care pot fi consumate in stare proaspata sau sunt folosite la prepararea diverselor mancaruri, deserturi si bauturi. Noi va propunem o reteta simpla si rapida de compot cu pere.
Ingrediente:
- 750 g pere,
- 200 g zahar,
- 2 pahare cu apa,
- coaja de lamaie sau vanilie.
Mod de preparare:
Se pune intr-o cratita zaharul cu apa si se adauga putina coaja de lamaie sau vanilie, dupa gust.
Se taie perele in sferturi, daca sunt mici se lasa inregi.
Se curata de coaja si se indeparteaza casuta cu samburi.
Ca sa nu se innegreasca pana se pun la fiert, se tin pe masura ce se curata, intr-un castron acoperit cu un servet udat in apa sarata.
Cand siropul incepe sa fiarba, se trage pe foc mic si se pun perele.
Se supravegheaza sa nu fiarba prea tare.
Sunt mai gustoase daca se adauga la fiert un pahar de vin rosu.
Sfat:
Oricare dintre soiuri le-ati alege pentru prepararea compotului de pere, nu uitati sa verificati daca fructele sunt sanatoase.
Daca v-a placut articolul, share pe:
Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.