Compot de pere

Compot de pere

Perele sunt fructe de vara si toamna zemoase si aromate.

Exista o multime de soiuri romanesti de pere care pot fi consumate in stare proaspata sau sunt folosite la prepararea diverselor mancaruri, deserturi si bauturi. Noi va propunem o reteta simpla si rapida de compot cu pere.

Ingrediente:

- 750 g pere,
- 200 g zahar,
- 2 pahare cu apa,
- coaja de lamaie sau vanilie.

Mod de preparare:

1

Se pune intr-o cratita zaharul cu apa si se adauga putina coaja de lamaie sau vanilie, dupa gust.

2

Se taie perele in sferturi, daca sunt mici se lasa inregi.

3

Se curata de coaja si se indeparteaza casuta cu samburi.

4

Ca sa nu se innegreasca pana se pun la fiert, se tin pe masura ce se curata, intr-un castron acoperit cu un servet udat in apa sarata.

5

Cand siropul incepe sa fiarba, se trage pe foc mic si se pun perele.

6

Se supravegheaza sa nu fiarba prea tare.

7

Sunt mai gustoase daca se adauga la fiert un pahar de vin rosu.

Sfat:

Oricare dintre soiuri le-ati alege pentru prepararea compotului de pere, nu uitati sa verificati daca fructele sunt sanatoase.

Etichete: pere, compot pere, compot

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Vrei un desert rapid si simplu de facut, pe care il vor adora mai ales cei mici?...
Tusea este o afectiune care te afecteaza mai ales in sezonul rece. Atentie: nu o ignora! Netratata...
Astazi, iti prezentam o prajitura de sezon, foarte gustoasa si usor de facut. Ne referim la checul...
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare