Ingrediente:
- 3 litri de palinca;
- 3 linguri de zahar;
- 3 cuisoare;
- 2 linguri coaja de stejar;
- 3 miligrame de nucsoara macinata;
- o jumatate de gram de coriandru macinat.
Mod de preparare:
- dizolva zaharul intr-o cantitate mica de palinca. Poti inerca sa faci chiar sirop de caramel.
- inmoaie coaja de stejar in apa clocotita, tineti-o timp de 10 minute, dupa care usuc-o.
- pune toate ingredientele intr-un borcan, toarna palinca, adauga siropul si pune preparatul intr-un loc racoros, ferit de lumina.
- lasa coniacul sa se linisteasca, vreme de 3 saptamani.
- in momentul in care coniacul are nuanta specifica de maro si un gust intens, filtreaza-l si pune-l in sticle.
- gustul va deveni desavarsit abia dupa 2 ani! Asteptarea, insa, merita!
Spor la treaba si sa aveti pofta!