Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.
Borsul natural, preparat in casa este mult mai indicat pentru acrirea ciorbelor comparativ cu sarea de lamaie sau borsul cumparat din comert.
Cum se obtine borsul?
Ustensile necesare:
Borsul natural, preparat in casa este mult mai indicat pentru acrirea ciorbelor comparativ cu sarea de lamaie sau borsul cumparat din comert.
Cum se obtine borsul?
Ustensile necesare:
- un butoi cu capacitatea de 8-10 litri sau borcan mare de sticla.
Mod de preparare:
Vasul se umple pe un sfert cu tarate de grau, amestecate cu o mana buna de malai.
Acestea se umezesc bine cu apa rece, apoi se toarna peste ele apa clocotita, atat cat sa se umple putina cam pe trei sferturi.
Se amesteca bine cu un facalet si, dupa ce s-a racorit, se adauga circa 1/2 kg huste (tarata inacrita de la bors, care se poate cumpara daca nu s-a pastrat).
In lipsa de huste, se umezeste la inceput tarata cu bors in loc de apa.
Se poate adauga si o creanga de visin. Se amesteca totul bine, se acopera cu o carpa curata si se lasa sa stea la loc cald, de obicei in bucatarie langa foc.
Dupa 24 de ore, borsul este gata. Inainte de intrebuintare se strecoara.
Borsul de casa se foloseste la acrirea borsurilor si ciorbelor de carne si legume.
Daca v-a placut articolul, share pe:
Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.