Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.
O varianta a compotului de prune este chisalita de prune. Aceasta reteta este specifica zonei Moldovei, dar si altor sate din Romania.
O varianta a compotului de prune este chisalita de prune. Aceasta reteta este specifica zonei Moldovei, dar si altor sate din Romania.
Pentru cei care nu stiu, chisalita de prune are o consistenta mai groasa in comparatie cu compotul clasic din prune si se poate prepara si din corcoduse.
Ingrediente reteta chisalita de prune:
- 750 g prune,
- 150 g zahar
- apa cat sa cuprinda prunele
Mod de preparare. chisalita de prune:
Se aleg prune bine coapte, se spala, se scot samburii si se pun la fiert intr-o cratita cu apa.
Se tin sa fiarba la foc mic, pana se inmoaie prunele. Spre finalul procesului termic, dupa aproximativ o jumatate de ora, se adauga zaharul.
Chisalita se mai lasa pe foc sa dea cateva clocote, cat sa se topeasca zaharul.
La aceasta reteta, in Oltenia se adauga si putina faina pentru ingrosare.
Mod de servire si pastrare:
Chisalita de prune se poate consuma imediat dupa racire, iar daca doriti, umpleti cateva borcane de sticla cu compotul obtinut din prune si depozitati-le in camara pentru iarna.
Daca v-a placut articolul, share pe:
Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.