Ingrediente
- 1 cana de whisky irlandez
- 400 ml de lapte condensat indulcit
- 1 cana de smantana dulce
- 3-4 oua mici
- 2 lingurite de sirop de ciocolata
- 1 lingurita de granule de cafea instant
- 1 lingurita de extract de vanilie
- 1 lingurita de extract de migdale
Mod de preparare:
Puneti la indemana toate ingredientele.
Masurati cantitatile si turnati ingredientele intr-un blender.
Amestecati ingredientele timp de 30 de secunde la viteza mare, pana cand obtineti o textura fina.
Turnati crema de whisky intr-o sticla cu inchidere etansa.
Puneti sticla in frigider si lasati crema sa se raceasca.
Puteti consuma aceasta bautura ca ingredient intr-un cocktail sau ca atare, cu gheata.
Sfaturi
- Puteti aromatiza cafeaua, prajiturile sau inghetata cu aceasta crema de whisky.
- Scuturati sticla, inainte de a turna bautura, pentru a uniformiza aromele.
- Aceasta bautura poate fi pastrata la frigider pana la o luna.
Atentie!
- Reteta originala de crema de whisky Baileys nu contine oua, asadar acestea sunt optionale la reteta. Daca nu doriti sa folositi oua, puteti sa le inlocuiti cu o jumatate de cana de whisky.
Lucruri necesare:
- Cana gradata
- Blender
- O sticla cu inchidere etansa