Cum se face brandy acasa

Cum se face brandy acasa

Brandy-ul  este o bautura  alcoolica care  de obicei este confundat cu cognacul. Cognac este bautura care se obtine  la fel ca si brandy-ul dar, presupune distilarea vinurilor doar din regiunea Cognac (o regiune viticola din Franta).

Poti folosi struguri sau vin (strugurii trebuie spalati).

Iata care sunt etapele pentru a face brandy acasa:

1

Se ia un recipient (o oala) si se spala bine.

2

Jumatate din cantitatea de struguri se pune in oala (boabele de struguri trebuie sa nu aiba codite).

3

Se pune apa (cam 25% din volumul strugurilor)peste boabele de struguri dar astfel incat oala sa nu fie plina ochi.

4

Presati boabele folosind o presa de cartofi.

5

Fierbeti amestecul pentru 5 minute amestecand  din cand in cand.

6

Puneti drojdie si acoperiti bine fara a lasa aerul sa patrunda.

7

Se lasa la fermentat pentru cel putin o saptamana.

8

Dupa aceasta perioada se obtine un vin de 9%- 15% alcool.

9

Acest vin se distileaza prin fierbere timp de o ora  folosind un alambic sau un cazan de cupru din care se obtine brandy-ul.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Limoncello este la origine o bautura de casa ce provine din sudul Italiei si care astazi este...
Odata ce ai incercat sa faci acest aluat de pizza acasa, vei observa care este diferenta fata...
Vrei o friptura de porc care sa te faca sa te lingi pe degete? Foloseste marinada! Noi...