Brandy-ul este o bautura alcoolica care de obicei este confundat cu cognacul. Cognac este bautura care se obtine la fel ca si brandy-ul dar, presupune distilarea vinurilor doar din regiunea Cognac (o regiune viticola din Franta).
Poti folosi struguri sau vin (strugurii trebuie spalati).
Iata care sunt etapele pentru a face brandy acasa:
1
Se ia un recipient (o oala) si se spala bine.
2
Jumatate din cantitatea de struguri se pune in oala (boabele de struguri trebuie sa nu aiba codite).
3
Se pune apa (cam 25% din volumul strugurilor)peste boabele de struguri dar astfel incat oala sa nu fie plina ochi.
4
Presati boabele folosind o presa de cartofi.
5
Fierbeti amestecul pentru 5 minute amestecand din cand in cand.
6
Puneti drojdie si acoperiti bine fara a lasa aerul sa patrunda.
7
Se lasa la fermentat pentru cel putin o saptamana.
8
Dupa aceasta perioada se obtine un vin de 9%- 15% alcool.
9
Acest vin se distileaza prin fierbere timp de o ora folosind un alambic sau un cazan de cupru din care se obtine brandy-ul.