Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.
Siropul de caise este mai dulce decat compotul pentru ca la acest preparat se foloseste o cantitate mai mare de zahar.
Siropul de caise este mai dulce decat compotul pentru ca la acest preparat se foloseste o cantitate mai mare de zahar.
Ingrediente:
- 1 kg caise,
- 1.250 g zahar,
- zeama de la ½ lamaie.
Mod de preparare:
Se pune la fiert 1 kg de caise spalate si nu prea coapte cu 1 ¼ l de apa.
Se pot adauga la fiert si cojile de la caisele curatate pentru dulceata (dupa ce au fost spalate), marind putin si cantitatea de apa.
Se fierb jumatate de ora ; dupa ce s-au racorit se scurge zeama printr-un tifon, se lasa sa se limpezeasca si se mai trece o data printr-o sita peste care s-a pus un strat subtire de vata.
Se pune in tingire, adaugand la 1 litru de zeama 1 ¼ kg de zahar si zeama de la o jumatate de lamaie.
Dupa ce s-a topit zaharul, se fierbe la foc iute si se leaga, luand spuma de cate ori este necesar.
Mod de utilizare:
Siropul de caise se toarna cald in sticle si se poate folosi la prepararea diverselor dulciuri, cum sunt sulfeurile si budincile dulci, prajiturile sau clatitele.
Daca v-a placut articolul, share pe:
Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.