Sirop de mure

Sirop de mure

Fructele de padure au un gust aromat si acrisor si sunt perfecte pentru intarirea sistemului imunitar.

Ele se consuma crude, dar pot fi transformate si in sirop. Daca va este pofta de ceva dulce, noi va propunem un sirop de mure care merge folosit la prepararea budincilor, sufleurilor si a altor dulciuri.

Ingrediente:

- un litru zeama de mure,
- un kg zahar,
- o lingurita zeama de lamaie.

Mod de prepare:

1

Se strivesc cu mana, intr-un castron, murele bine coapte.

2

La 1 kg de mure se poate adauga 1/4 de litru de apa.

3

Se storc printr-un tifon des si se toarna in tingirea de dulceata, adaugand la 1 litru de zeama un kg de zahar.

4

Se tine pe foc moale pana se topeste zaharul, se fierbe apoi la foc iute circa 20 de minute.

5

Nu se face prea gros, ca sa se poata turna usor din sticle.

6

La fiert se adauga putina zeama de lamaie.

7

Cand este destul de legat, se da la o parte si se toarna cald in sticle care se astupa bine.

8

Sa sa nu plezneasca sticla, se infasoara intr-o carpa umeda, cat se toarna siropul.

Etichete: sirop, mure, sirop mure

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Siropul de ananas este un toping delicios pentru clatite, prajituri, iaurturi, bauturi sau marinade, conferind acestor preparate...
Citeste prospectul medicamentului Vidaylin-Mi, sirop si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. INDICATII TERAPEUTICE:...
Citeste prospectul medicamentului Symphoral, sirop si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii: Rinite...
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare