Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.
Fructele de padure au un gust aromat si acrisor si sunt perfecte pentru intarirea sistemului imunitar.
Fructele de padure au un gust aromat si acrisor si sunt perfecte pentru intarirea sistemului imunitar.
Ele se consuma crude, dar pot fi transformate si in sirop. Daca va este pofta de ceva dulce, noi va propunem un sirop de mure care merge folosit la prepararea budincilor, sufleurilor si a altor dulciuri.
Ingrediente:
- un litru zeama de mure,
- un kg zahar,
- o lingurita zeama de lamaie.
Mod de prepare:
Se strivesc cu mana, intr-un castron, murele bine coapte.
La 1 kg de mure se poate adauga 1/4 de litru de apa.
Se storc printr-un tifon des si se toarna in tingirea de dulceata, adaugand la 1 litru de zeama un kg de zahar.
Se tine pe foc moale pana se topeste zaharul, se fierbe apoi la foc iute circa 20 de minute.
Nu se face prea gros, ca sa se poata turna usor din sticle.
La fiert se adauga putina zeama de lamaie.
Cand este destul de legat, se da la o parte si se toarna cald in sticle care se astupa bine.
Sa sa nu plezneasca sticla, se infasoara intr-o carpa umeda, cat se toarna siropul.
Daca v-a placut articolul, share pe:
Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.