Sirop de portocale

Sirop de portocale

Siropul de portocale are un gust predominant dulce, in ciuda faptului ca aceste fructe exotice fac parte din categoria citricelor.

Iata cum se obtine siropul de portocale, daca vrei sa realizezi un desert folosind acest ingredient aromat.

Ingrediente:

- 6 portocale,
- 1 kg zahar.

Mod de preparare:

1

Se aleg portocale mijlocii, zemoase.

2

Se freaca 1 kg de zahar bucati de coaja portocalelor, apoi se pune la fiert cu ½ litru de apa.

3

Se taie portocolele in doua, se stoarce bine zeama, se strecoara si se toarna In sirop cand incepe sa clocoteasca.

4

Se da la o parte, se trece printr-o sita deasa peste care s-a pus un strat subtire de vata si se pune iarasi la fiert, la foc iute.

5

Dupa ce s-a topit zaharul, se fierbe la foc iute si se leaga, luand spuma de cate ori este necesar.

6

Siropul de portocale se toarna cald in sticle.

Acesta se foloseste la obtinerea budincilor si prajiturilor de fructe, ca adaos la tarte si alte bunatati dulci.


Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Siropul de ananas este un toping delicios pentru clatite, prajituri, iaurturi, bauturi sau marinade, conferind acestor preparate...
Citeste prospectul medicamentului Vidaylin-Mi, sirop si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. INDICATII TERAPEUTICE:...
Citeste prospectul medicamentului Symphoral, sirop si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii: Rinite...
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare