Variante de cocktail rusul alb. Pentru o singura persoana(un cocktail). Ingrediente:
- 30 ml de lichior de cafea Kahlua;
- 30 ml de vodca;
- 30 ml de smantana pentru gatit(sau frisca la alegere);
- cuburi de gheata;
- cirese maraschino, pentru garnitura.
Variante de cocktail rusul alb. Pentru o singura persoana. Mod de preparare:
- umple un pahar cu gheata. Foloseste un pahar highball de minimum 150 ml. Daca doreste un cocktail rece pe termen mai lung, raceste paharul inainte de a-l folosi. Daca nu ai pahar highball, foloseste un pahar pentru vin fara picior.
- adauga lichiorul, vodca si smantana. Toarna intai bauturile alcoolice, iar la final pune smantana deasupra;
- amesteca, daca doresti. Unele persoane prefera cocktail-ul neamestecat. Daca il amesteci, in schimb, vei avea parte de o bautura mai cremoasa;
- orneaza si se serveste cocktail-ul. Pune o singura ciresa maraschino in cocktail si serveste bautura imediat.
Variante de cocktail rusul alb. Pentru mai multe persoane(20 cocktail-uri). Ingrediente:
- 590 ml de lichior de cafea Kahlua;
- 590 ml de vodca;
- 590 ml de smantana pentru gatit sau frisca la alegere;
- cuburi de gheata.
Variante de cocktail rusul alb. Pentru mai multe persoane(20 cocktail-uri). Mod de preparare:
- toarna lichiorul Kahlua si vodca intr-un vas. Amesteca bauturile;
- pune amestecul la rece timp de o saptamana. Acopera vasul cu folie de plastic si baga-l la frigider pentru 7 zile.
- pune gheata in pahare highball, cand esti gata sa prepari cocktail-urile.
- toarna amestec Kahlua si smantana in fiecare pahar. Pentru a face un cocktail, ai nevoie de 59 ml din amestecul de alcool. Apoi, adauga deasupra 30 ml de smantana. Amesteca cocktail-ul, daca doresti sa fie mai cremos.
Variante de cocktail rusul alb. Baileys(un cocktail). Ingrediente:
- 44 ml) de Baileys Irish Cream / Espresso Creme Liqueur;
- 15 ml de vodca;
- 59 ml de lapte integral;
- 7,4 ml de lichior Kahlua(optional);
- cuburi de gheata;
- o cireasa maraschino, pentru garnitura
Variante de cocktail rusul alb. Baileys. Mod de preparare:
- pune gheata intr-un pahar. Foloseste un pahar highball de minimum 180 ml. Daca nu ai un astfel de reciient, foloseste un pahar pentru vin fara picior;
- toarna Baileys, vodca, laptele si Kahlua in pahar. Daca doresti o aroma mai puternica de cafea, adauga si lichior de Kahlua, in cantitatea recomandata mai sus;
- amesteca cocktailul. Amesteca bine cu o lingura pana ingredientele se intrepatrund.
- decoreaza cocktail- ul si serveste-l imediat. Poti decora cu o ciresa maraschino sau cu scortisoara. Alte garnituri ar putea fi: ciocolata rasa, nucsoara rasa sau frisca.
Citeste si: Cum sa prepari BLUE MARGARITA