Afla cu ce tip de obezitate te confrunti si cum o poti trata

Afla cu ce tip de obezitate te confrunti si cum o poti trata

Obezitatea capata mai multe forme, in functie de partea corpului unde este depozitata grasimea, fiind o afectiune grava, ce poate cauza diabet de tip 2, boli de inima, cancer, infarct si probleme la nivelul incheieturilor si a spatelui.

Exista 6 tipuri de obezitate, dupa cum urmeaza:

1. Obezitate cauzata de mancare este predominanta in Occident si este cauzata de consumul excesiv de mancare si de zahar, putand fi tratata prin reducerea portiilor si a cantitatii de zahar consumate si prin practicarea unui sport, in mod regulat.

2. Obezitatea cauzata de depresie, stres si anxietate se manifesta prin consumul excesiv de dulciuri, putand fi tratata prin tratarea sursei stresului si a depresiei, precum si prin reducerea cantitatii de dulciuri consumate.

3. Obezitatea cauzata de gluten este specifica adolescentilor si femeilor aflate la menopauza, fiind cauzata de schimbarile hormonale si putand fi tratata prin evitarea fumatului, a consumului de alcool si a sedentarismului, precum si prin ridicarea de greutati, in mod regulat.

4. Obezitatea eterogeno-metabolica se manifesta prin acumularea de grasime in exces pe abdomen, ce cauzeaza probleme de respiratie si poate fi tratata prin reducerea consumului de alcool.

5. Obezitatea cauzata de circulatia sanguina precara se mosteneste pe cale genetica, se manifesta prin umflarea picioarelor si este specifica femeilor insarcinate, putand fi tratata prin exercitii de alergare si prin urcatul scarilor.

6. Obezitatea cauzata de inactivitate afecteaza partile corpului care au fost odata active, in cazul persoanelor care se lasa de un sport sau renunta la obiceiul de a face miscare si poate fi tratata prin luarea meselor la ore regulate, lucru ce ajuta la grabirea metabolismului.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Legatura dintre mama si copil este cea mai intensa in natura umana. Aducerea pe lume a unui...
Obezitatea este o problema care afecteaza o mare parte din populatia globului, inclusiv copii si adolescenti. Aceasta...
Citeste prospectul medicamentului Tiroton, comprimate si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii: Deficit...