Cum apare in corp bacteria vinovata de producerea cancerului la stomac?

Cum apare in corp bacteria vinovata de producerea cancerului la stomac?

Una dintre bolile de temut ale zilelor noastre este cancerul gastric.

Aceasta afectiune crunta este produsa de o bacterie localizata la nivelul stomacului. Potrivit medicilor din Franta care au studiat motivul aparitiei canceului la stomac, bacteria Helicobacter pylori reprezinta un factor de risc major pentru dezvoltarea cancerului gastric.

Bacteria de temut, vinovata de cancerul de stomac se preconizeaza a fi prezenta la jumatate din populatia Terrei. Descoperita in anii '90, bacteria Helicobacter pylori a fost inclusa de Agentia Internationala de Cercetari impotrica cancerului in grupa carcinogenilor de clasa I, asociati cu dezvoltarea cancerului gastric la oameni.

Vinovata de producerea cancerului la stomac in cele mai multe cazuri, aceasta se instaleaza in corpul uman inca din copilarie si rezista in organism cateva zeci de ani. Dintre purtatorii acestei bacterii, 10% dintre persoane risca sa dobandeasca pe parcursul vietii o forma de cancer gastroduodenal.

Cine este predispus la contactarea cancerului de stomac?

Potrivit specialistilor, persoanele cele mai predispuse la dezvoltarea cancerului de stomac sunt cele cu o predispozitie genetica. Alti factori care favorizeaza aparitia cancerului gastric sunt factorii de mediu, fumatul si consumul exagerat de sare.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Casa este locul in care te relaxezi dupa o zi obositoare de munca. Din pacate, relaxarea si...
Cancerul de vezica urinara inseamna o inmultire foarte rapida a unor linii celulare anormale ale vezicii urinare....
Cancerul ovarian mai este numit si ucigasul tacut, pentru ca simptomele sale pot fi trecute usor cu...