Ceaiul Essiac are 4 componente de baza, care contribuie cu diverse beneficii asupra sanatatii si ingrediente active, cum ar fi flavone, tanini si antracinone, precum si polizaharide care stimuleaza sistemul imunitar. Ceaiul este eficient impotriva cancerului descoperit in faza incipienta. Exista suficienti producatori de Essiac pe piata, insa trebuie sa stii ca poti obtine aceasta bautura in propria gospodarie.
Cum sa prepari ceai Essiac. Ingrediente pentru 75 litri:
- 770 grame(6 cesti si jumatate) de radacina de brusture, maruntita si cernuta;
- 450 grame de macris marunt(pudra);
- 120 grame de pudra din scoarta interioara de ulm rosu;
- 30 grame de pudra de radacina de rubarba turceasca.
Cum sa prepari ceai Essiac. Crearea amestecului de plante:
- amesteca pudra de rubarba cu pudra de ulm intr-un castron. Spala-te bine pe maini inainte. De asemenea, amesteca cu grija, pentru a nu ridica pudra in aer;
- adauga macrisul marunt si amesteca din nou cu atentie;
- adauga radacina de brusture si amesteca pana cand se distribuie uniform;
- muta amestecul de plante intr-un recipient de sticla ermetic in care il poti pastra pana la un an. E necesar sa faci asta, deoarece nu vei folosi tot amestecul o singura data.
Cum sa prepari ceai Essiac. Pasi:
- pune 7,5 litri de apa la fiert intr-o cratita de cel putin 11 litri;
- fierbe apa(cu cu capac peste cratita) la foc mare pana da in clocot(cam jumatate de ora dureaza);
- adauga 90 grame de amestec Essiac in apa cloclotita;
- amesteca bine cu o spatula din lemn/otel inoxidabil;
- pune capacul din nou cratitei si mai fierbe amestecul pentru 10 minute. Daca observi ca amestecul risca sa dea in foc, micsoreaza focul;
- opreste focul si lasa ceaiul la infuzat pentru 12 ore, la temperatura camerei. Dupa 6 ore mai amesteca o data bine in ceai.
- fierbe ceaiul din nou pentru 20 minute( nu mai mult deoarece ii poti distruge proprietatile antioxidante);
- lasa ceaiul sa se linisteasca pentru cateva minute;
- muta ceaiul in sticle cu capace ermetice(sticle de preferat mai inchise la culoare. Acestea blocheaza mai usor razele solare), folosind o palnie curata;
- pune capace sticlelor;
- muta sticlele cu ceai Essiac intr- un loc uscat si racoros(camara, beci, debara etc). Poti pastra astfel ceaiul pana la 15 luni;
Cum sa consumi ceai Essiac:
- incalzeste apa intr-un ibric;
- toarna 60 mililitri(4 linguri) din apa fierbinte intr-o cana/ceasca;
- adauga in apa fierbinte din ceasca 30 mililitri(2 linguri) de ceai Essiac. Amesteca. Consumul de ceai diluat pe tot parcursul zilei va preveni efectele secundare precum diareea, durerile de spate si greata. Se crede ca acestea sunt cauzate de eliberarea de toxine din cauza ceaiului;
- bea ceaiul pe stomacul gol. Este recomandat sa bei ceai Essiac inainte de culcare sau la cel putin 2 ore dupa ce ai mancat. Asteapta, de asemenea, 2 ore inainte de a manca ceva. Bea o portie de ceai pe zi. Evita diluarea ceaiului cu lapte. Poti , ni schimb, adauga putina miere.
Citeste si: Cum si de ce sa prepari ceai de mere. Beneficii nebanuite!