Cum pot fi evitate depresiile mentale?

 Cum pot fi evitate depresiile mentale?

Depresia este o boala a mintii, ce nu poate fi vindecata ca si o boala fizica obisnuita, printr-un tratament medicamentos.

Oamenii intra in depresie atunci cand in mintea lor isi fac loc indoiala, neincrederea, suspiciunile si frica. Frica si suspiciunile apar atunci cand oamenii incearca sa obtina ceva ce nu le apartine. Daca cineva nu are parte de putere, sanatate, cunoastere sau dragoste si spera sa obtina toate acestea de la altcineva, atunci persoana respectiva comite greseli si va ajunge sa sufere de neincredere, frica si suspiciune.

Iata cum pot fi evitate depresiile mentale.

1

Credinta in Dumnezeu. Un proverb cunoscut spune ca Dumnezeu ii ajuta pe aceia care se ajuta pe sine. Oamenii trebuie sa munceasca mult, ca sa obtina cunoastere, putere, sanatate sau dragoste. Dumnezeu nu ofera binecuvantari sau daruri gratuite, celor care stau degeaba. Trebuie sa citim mult pentru a acumula cunostinte noi, trebuie sa ne hranim corespunzator si sa facem sport pentru a fi sanatosi din punct de vedere fizic, trebuie sa muncim mult pentru a strange o avere si trebuie sa iubim, pentru a fi iubiti.

2

Orice actiune are o consecinta pe masura. Aceasta teorie are atat aplicabilitate stiintifica, cat si sociala. Orice actiune are un rezultat. Asteptarile nu trebuie sa depaseasca nivelul efortului depus. Daca un student cade la un examen, acesta trebuie sa invete mai mult, ca sa il ia. Daca nu aveti succes intr-un domeniu de activitate, atunci trebuie sa incercati unul care vi se potriveste. Daca o persoana va paraseste, atunci trebuie sa incercati sa iubiti o alta persoana.

3

Actiunile ne apartin, insa consecintele nu depind de noi, deoarece depind de mai multi factori:

- Mediul. Fermierii investesc in recolte, insa anumite boli sau fenomene meteorologice le pot distruge. Asadar este indicat sa-si asigure recolta.

- Inegalitatea. Acesta este un adevar general in orice societate. Un baiat sarac din Africa de-abia poate face 4 clase, in timp ce unul de la oras, dintr-o tara europeana, poate spera sa intre la cea mai buna facultate de medicina.

- Destinul. Toti suntem predestinati sa devenim ceva. Unii pot incerca sa devina ingineri si nu au succes, deoarece ar fi trebuit sa se faca medici. Destinul nu ni-l facem noi, nici Dumnezeu, ci este conturat de gandurile si actiunile noastre.

4

Fiti independenti si depindeti de voi insiva. Puterea de a face orice sta inauntrul nostru, asadar va puteti creste puterea, cunoasterea, averea si sa va castigati un renume sau o faima daca sunteti independenti sau dependenti de voi insiva, nu de altcineva. Astfel nu va veti teme niciodata de nimic si nu veti cadea niciodata in depresie.

5

Duceti o viata simpla, reala si spirituala. In viata nu este bine sa fim materialisti sau teribilisti. Duceti o viata simpla si aveti ganduri marete si astfel veti ajunge incet, dar sigur, sa aveti succes, prin credinta.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Citeste prospectul medicamentului Mianserin, drajeuri si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii terapeutice:...
Citeste prospectul medicamentului Anafril, drajeuri si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii: Stari...
Durerile de brate sunt din ce in ce mai frecvente, odata cu inaintea in varsta. Iata cum...