Cum poti ajuta o persoana care are o criza de astm?

Cum poti ajuta o persoana care are o criza de astm?

Crizele de astm pot fi cauzate de multi factori, cum ar fi praful, chimicalele din diferite odorizante de camera sau parfumuri.

Iata cum puteti ajuta o persoana care are o criza de astm:

1

Pastrati-va calmul. Daca va panicati, nu veti putea sa ajutati pacientul, ba mai il veti stresa si pe acesta, inrautatindu-i starea.

2

Asezati pacientul pe un scaun, cu spatele drept si capul sus si nu il lasati sa-si aplece capul, deoarece nu va putea respira corespunzator.

3

Gasiti sprayul cu aerosol si ajutati pacientul sa-l foloseasca, daca starea prezenta nu ii permite. Tineti sprayul la cativa centrimetri de gura deschisa a pacientului si apasati-l de 2 ori. Asteptati 5 minute ca medicamentul sa-si faca efectul, iar daca acesta intarzie sa apara, repetati operatiunea. Daca aerosolul isi face efectul, pacientul va putea respira normal.

4

Daca pacientul nu poate respira normal, in ciuda aplicarii sprayului, chemati de urgenta o ambulanta, pentru a fi dus la spital si a primi ingrijirile medicale corespunzatoare.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Macrisul este o planta cu foarte multe calitati medicinale si culinare. Din pacate, a cam fost uitat...
Citeste prospectul medicamentului Teotard 200mg, 350 mg, capsule si afla pentru ce este indicat si cum se...
Citeste prospectul medicamentului Salbutamol, sirop si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii: Astm...