Cum se depisteaza virusul HIV?

Cum se depisteaza virusul HIV?

HIV (Virusul Imunodeficientei Umane) este virusul care provoaca SIDA. Acesta ataca sistemul imunitar si distruge globulele albe din sange, care ajuta organismul sa lupte impotriva bolilor si a infectiilor.

Cea mai exacta cale de depistare a HIV este prin analize, insa exista o serie de simptome ce pot semnaliza prezenta acestui virus in organism.

1

Depistarea simptomelor timpurii

Starile de oboseala cronica, fara vreo cauza explicabila. Oboseala poate semnaliza prezenta mai multor tipuri de boli, fiind un simptom pe care multi oameni bolnavi de HIV il cauzeaza. Nu trebuie sa va alarmati prea tare daca dati semne de oboseala cronica, insa acest fapt ar trebui totusi sa va ridice anumite semne de intrebare.

Febra sau transpiratia excesiva pe timp de noapte sunt simptome care apar in prima etapa ale acestei boli, ce poarta denumirea de etapa primara sau acuta a infectarii cu HIV. Multi oameni nu prezinta aceste simptome, insa unele persoane le resimt la 2-4 saptamani dupa contactarea virusului HIV.

Inflamatii la nivelul gatului, sub brat sau axile. Ganglionii limfatici se umfla ca reactie a organismului la aparitia unei infectii. Acest lucru nu li se intampla tuturor bolnavilor de HIV, insa este un simptom comun al acestei boli.

Pagina 1/4

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Febra apare destul de frecvent la bebelusi, iar daca nu este tratata la timp, poate fi cu...
Tuberculoza (TBC) este o boala cauzata de bacteria numita Mycobacterium tuberculosis, ce se raspandeste de la o...
Citeste prospectul medicamentului Propifenazona si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii: Febra, dureri...