Cum se poate depista cataracta? Simptome

Cum se poate depista cataracta? Simptome

Cataracta apare atunci cand cristalinul ochiului devine incetosat si intuneca vederea.

La inceput ea poate trece neobservata, insa situatia se inrautateste in timp. Iata cum se poate depista cataracta:

- Analizati daca aveti unul dintre urmatorii factori de risc: varsta inaintata, diabet, expunere excesiva la razele solare sau la radiatii UV, consum excesiv de alcool, fumat, obezitate, hipertensiune arteriala sau leziuni anterioare ale ochilor.

- Determinati daca aveti una dintre urmatoarele probleme: vedere incetosata, probleme de vedere noaptea, sensibilitate la lumina, vederea unor aureole in jurul luminilor, perceperea culorilor ca fiind mai putin vibrante/vii decat sunt in realitate, vedere dubla sau tripla la un singur ochi, schimbarea frecventa a ochelarilor sau a dioptriilor. Daca aveti vreuna dintre aceste simptome, este indicat sa va adresati unui oftalmolog.

- Faceti o vizita la oftalmolog pentru a va face un screening de depistare a cataractei. Acesta va urma pasii necesari, in acest sens, determinand de asemenea si tipul cataractei: nucleara (ce afecteaza centrul), marginala (corticala) sau in spatele cristalinului ( posterioara sau capsulara).

- Daca sunteti suspecti de cataracta, este indicat sa va faceti o programare la un medic oftalmolog specializat in aceasta conditie, deoarece acesta poate sa va dea un diagnostic final si sa va prescrie un tratament. Singurul tratament in acest sens este operatia la ochi, insa aceasta nu este una complicata, medicul specialist inlaturand cristalinul incetosat si inlocuindu-l cu unul artificial.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

In sezonul friguros, expunerea indelungata la temperaturi scazute, insotite de umezeala si vant au un efect negativ...
Infectia tractului urinar este cauzata de bacterii, care patrund in vezica urinara sau in rinichi. Desi ati...
Inflamarea sinusurilor poate cauza dureri de cap, deoarece caile nazale se infunda si apare o durere la...