Cum ne afecteaza emotiile negative

Cum ne afecteaza emotiile negative

Emotiile sunt parte din conditia umana. Fara ele, cu greu ne putem imagina individul. Daca am face, totusi, un exercitiu de imaginatie, am trage o singura concluzie: fara emotii oamenii ar deveni niste roboti.

Emotiile tin, ca toate conceptele umane, de dualitate. Exista emotii constructive, cele care ne ajuta sa evoluam, psiho-afectiv si fizic si emotiile negative(distructive), cele care ne opresc, la un moment dat, din evolutie. Cand emotiile negative pun stapanire pe noi, sanatatea este in pericol. Afla, in cele ce urmeaza, care sunt cele sase emotii negative care ne imbolnavesc si care sunt principalele organe afectate de acestea.

Mania slabeste ficatul in mod serios. Din pacate, bolile hepatice pot fi fatale.

Traumele interioare, dezamagirile isi pun amprenta asupra rinichilor si a inimii. Bolile cardiovasculare care se dezvolta in acest fel sunt, de asemenea, fatale.

Frica slabeste, la randu-i, rinichii.

Anxietatea are un impact major asupra stomacului, generand dureri severe, dar afecteaza, in acelasi timp si splina.

Tristetea, durerea sufleteasca afecteaza plamanii, provocand dificultati de respiratie. Cand esti trist, organismul oboseste mult mai usor. Tristetea prelungita se transforma in depresie.

Pagina 1/2

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

O persoana deprimata este, de obicei, extrem de sensibila si de vulnerabila. Uneori, un singur cuvant gresit...
Depresia reprezinta o stare patologica care se manifesta prin lipsa poftei de viata, descurajare, mahnire, ganduri negative....
Depresia clinica e o stare mentala de tristete care dureaza, in general, peste doua saptamani. E extrem...