Cum poate fi tratata cefaleea

Cum poate fi tratata cefaleea

Cefaleea sau durerea de cap datorata starilor de tensiune se numara printre cele mai comune tipuri de dureri de cap, manifestandu-se in general la nivelul tamplelor si avand ca si potentiale cauze: stresul, depresia, anxietatea sau traumele. Iata cum poate fi tratata cefaleea:

1. Cu medicamente sau ajutor specializat

Calmantele fara prescriptie medicala pot fi de folos in tratarea cefaleei, atata timp cat le administrati comform indicatiilor din cutie.

Exista calmante mai puternice, prescrise doar de catre un medic specialist, care trateaza durerile de cap cauzate de tensiune.

Acupunctura este un alt remediu impotriva cefaleei, atata timp cat este practicata de catre un specialist.

Apelati la ajutorul unui kinetoterapeut, care va poate scapa de durerile de cap cronice, cauzate de starile de tensiune, printr-un masaj special la nivelul coloanei vertebrale.

Nu in ultimul rand, luati in calcul posibilitatea ca oboseala ochilor sa provoace cefaleea. Asadar, mergeti la un control oftalmologic, pentru a depista cauza exacta a durerilor de cap.

2. Cu ajutorul unor remedii naturiste

Odihniti-va intr-o camera linistita si intunecata. Stresul este una din cauzele principale ale durerilor de cap, iar persoanele care sufera de cefalee sunt sensibile la sunete si la lumina. Este indicat ca atunci cand experimentati acest tip de durere, sa va intindeti, sa inchideti ochii si sa va relaxati spatele, gatul si umerii.

Pagina 1/3

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Citeste prospectul medicamentului Secatoxin si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii: Cefalee vasculara,...
Citeste prospectul medicamentului Saridon si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii: Algii: cefalee,...
Citeste prospectul medicamentului Relpax 20 mg si 40 mg, comprimate filmate si afla pentru ce este indicat...