Chemopreventia si cancerul de colon. Un studiu realizat de cercetatorii chinezi de la Academia Sinica din Taiwan – Centrul de Cercetare Agricultural Biotechnology – a relevat faptul ca ceapa verde inhiba cresterea tumorilor la nivel colorectal. Aceasta boala maligna poate fi combatuta cu ajutorul alimentatiei, iar oamenii de stiinta au gasit, in ultimii ani, solutii chemopreventive
Datele pe scurt ale studiului. Cum actioneaza ceapa verde impotriva cancerului de colon:
- mai multi soareci de laborator au fost imbolnaviti cu cancer de colon;
- soarecilor li s-a administrat , apoi, extract de ceapa verde in apa calda(doze de 50 mg/kg)
- cresterile tumorale au fost stopate, in mare masura, iar rata de supravietuire a crescut semnificativ;
- extractul de ceapa verde a inhibat anumiti markeri inflamatori cheie, precum COX-2 si iNOS, suprimand, in acelasi timp, expresia unor markeri celulari implicati in apoptoza tumorilor, proliferatie, angiogeneza si invazia tumorala.
Concluzia studiului. Ceapa verde are potentialul unui agent chemopreventiv, ce ar putea fi folosit in scop profilactic in reducerea riscului de cancer de colon. Experimentele in acest sens vor continua.
Alte beneficii ale consumului de ceapa verde:
- este bogata in antioxidanti din plante si fibre alimentare. Contine vitamina A si alti antioxidanti fenolici flavonoidici( caroteni, zeaxantina, luteina), care au rolul de a proteja vederea si de a preveni cancerul bucal sau pulmonar!
- contine din plin flavonoide, substante ce reduc riscul bolilor cardiovasculare,diabetului si infectiilor.
- ceapa verde actioneaza, de asemenea, antibacterian, antiviral, antiinflamator si antialergic.
Pentru a beneficia din plin de beneficiile cepei verzi, consum-o in stare naturala, individual sau in salate.
Citeste si: Cum sa ai CEAPA VERDE tot timpul! Metoda simpla si eficienta!