Salata de vara. Ingrediente:
- 500 g de ceapa verde;
- 2 rosii;
- 2 ardei grasi;
- ardei iute(optional);
- o ceapa;
- 20 grame de coriandru verde;
- 5 catei de usturoi;
- 70 mililitri de ulei;
- o lingurita de coriandru macinat;
- sare, dupa gust.
Salata de vara. Mod de preparare:
- spala , curata si taie ceapa in bucatele.
- taie ceapa matura in cubulete.
- taie ardeii grasi in cubulete.
- zdrobeste usturoiul.
- marunteste coriandrul.
- decojeste rosiile si taie-le in cuburi
- pune un vas cu apa la fiert;
- pune ceapa verde in apa clocotinda si blanseaz-o 1 minut, la foc mare.
- transfera ceapa verde intr-o strecuratoare si spal-o la jet de apa rece.
- stoarce bine ceapa verde;
- prajeste ceapa matura in uleiul incins, la foc moderat. Trebuie sa fie moale si rumena
- adauga rosiile. Gateste amestecul circa 5 minute.
- adauga ardeii grasi si coriandrul macinat, apoi amesteca. Amestecati. Gateste ardeii in sosul de rosii pana vor fi semipreparati.
- adauga ceapa verde. Gateste salata inca 2-3 minute.
- ia mancarea de pe foc, apoi adauga coriandrul verde si usturoiul pisat. Amesteca si gata!
Spor la treaba si pofta buna!
Citeste si: Cum sa faci salata de linte