Cum sa tratezi VARICELE

Cum sa tratezi VARICELE

Varicele sau venele varicoase sunt dilatatii venoase permanente si neregulate, mai frecvente la membrele inferioare. Acestea sunt produse de pierderea elasticitatii peretilor venelor.

Forme

Cand un om sufera de varice, venele sale devin proeminente, largi, palpabile si vizibile la suprafata pielii, localizate la nivelul coapsei si al gambei.

Alte tipuri de vene varicoase sunt telangiectaziile si venele reticulate. Ele nu dau simptome, iar tratarea lor e de ordin cosmetic. Telangiectaziile sunt vene foarte mici, usor vizibile, care nu se pot palpa, localizate, mai ales,in straturile superficiale ale pielii. Venele reticulate sunt mai mari decat telangiectaziile, dar mai mici decit cele varicoase. De asemenea, sunt putin simptomatice si nu necesita decat tratament cosmetic, de obicei.

Cauze

In cele mai multe cazuri imbolnavirea venelor superficiale este rezultatul unei boli a sistemului venos din profunzimea piciorului, afectiune numita insuficienta venoasa. Boala varicoasa poate fi congenitala, aparind la mai multi membri ai familiei, poate sa apara dupa traumatisme sau raniri ale picioarelor. Principala cauza a varicelor este, insa, functionarea proasta a valvelor de pe traiectul venelor piciorului.

Pagina 1/3

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Varicele afecteaza un sfert din populatia planetei. Daca ai senzatie de picioare grele, vene proeminente la nivelul...
Citeste prospectul medicamentului Troxevasin, gel si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii: Varice,...
Citeste prospectul medicamentului Troxevasin, capsule si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii: Varice,...