Cum ajuta sarea in lupta contra cancerului. Studiu

Cum ajuta sarea in lupta contra cancerului. Studiu

Consumul de sare in exces este considerat un pericol pentru sanatate. Cel putin asta stim de la medici. Un studiu recent arata , insa, contrariul. Sarea lupta impotriva cancerului!

Studiu. Un studiu realizat in China la Universitatea Nanjing pe soareci arata ca o dieta bazata pe sare din belsug poate activa celulele imunitare, care ajuta la blocarea cresterii tumorilor! O tumora , indiferent daca e benigna sau maligna, poate fi oprita din crestere! Mai exact, cancerul stagneaza!

Cum actioneaa sarea impotriva cancerului? Mai multi soareci cu 2 tipuri de cancer(de piele si mamar) au primit cantitati normale de sare. Un alt efectiv de soareci cu aceleasi suferinte au primit cantitati ridicate de sare. Experimentul a durat 16 zile.

Rozatoarele care au primit sare in cantitati mari au prezentat o greutate si o dimensiune mai mici ale tumorilor in comparatie cu rozatoarele care au fost hranite cu o cantitate normala de sare.

De ce nu mai cresc tumorile? Aportul ridicat de sare a redus acumularea de celule supresoare derivate din mieloid (MDSC) din sange, splina si tumoare, ceea ce face ca MDSC sa se diferentieze in celulele imunostimulatoare, mai degraba decat in imunosupresoare, sa restabileasca supravegherea imunitatii si, in cele din urma, sa inhibe dezvoltarea tumorii.

Concluzie. Aportul ridicat de sare poate imbunatati imunoterapia. Studiile, conform cercetatorilor in cauza, se vor axa in continuare pe efectul asupra sanatatii generale a animalelor.

Citeste si: Care sunt semnele cancerului de piele?

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Plantele au nevoie de ingrijire speciala, in functie de specie, de anotimp si de conditii. Exista, insa,...
Pare greu de crezut, dar exista alimente care nu expira, nu au termen de valabilitate. Acestea sunt...
Sarea si nisipul sunt dusmanii traditionali ai ghetii formate pe drumurile din Romania. Din pacate, sarea erodeaza...